28 maart 2013 | Arnold & Son lanceert een prachtige collectie gegraveerde horloges als eerbetoon aan een legendarisch oorlogsschip: de HMS Victory.

De HMS Victory horloges zijn een meer dan passende aanvulling op de bestaande Royal collectie van Arnold & Son. De vakkundig met de hand gemaakte horloges – die de elegantie en verfijndheid weerspiegelen van de onnavolgbare Engelse stijl – zijn geïnspireerd op de uurwerken die John Arnold maakte voor Koning George III en het koninklijk hof. De HMS Victory collectie is een indrukwekkende demonstratie van de expertise van het merk op het gebied van klassieke decoraties met de hand.

 horloge Arnold & Son HMS Victory

De naam HMS Victory is een van de bekendste uit de Engelse maritieme geschiedenis. De glorieuze carrière van dit fameuze marineschip overspant veertig jaren, waarin zij onder meer werd ingezet tijdens de Amerikaanse Onafhankelijkheidsoorlog, de Franse Revolutionaire Oorlog en de Napoleontische oorlogen. De HMS Victory genoot zijn finest hour als vlaggenschip van Lord Nelson in de Slag bij Trafalgar in 1805.

horloge Arnold & Son HMS Victory Set

Om de glorie van dit schip luister bij te zetten presenteert Arnold & Son de HMS Victory collectie, bestaande uit drie verschillende horloges met elk een andere gravure van de HMS Victory, die elk volledig met de hand zijn gemaakt door de meester graveur van Arnold & Son. Het met de hand graveren is een traditionele kunstvorm waarbij beitels en andere speciale gereedschappen van gehard staal worden gebruikt. Daarmee kan aan de hand van foto’s of tekeningen perfect gebeeldhouwde taferelen worden gemaakt met een adembenemende weergave van details.

horloge Arnold & Son HMS Victory Set

Er zijn drie verschillende scènes van de HMS Victory met de hand uitgewerkt en gegraveerd. Die drie modellen zijn vervolgens voor de collectie gedupliceerd in zilver. In de eerste scène vaart de HMS Victory onder een wolkenhemel waar de eerste stralen zonlicht doorheen breken, de tweede scène laat de ‘vuurspuwende’ kanonnen zien bij een vuurgevecht met de Franse vloot en de derde scène geeft het stukje interieur weer met zicht op de kanonnen. De driedimensionale uitvoeringen van de zilveren wijzerplaat zijn door de graveur met de hand nog geaccentueerd, waarmee een bepaalde diepte wordt nagebootst die in scherp contrast staat met de ultra-dunne horlogekast.

Alle drie de modellen uit de HMS Victory collectie worden aangedreven door het A&S1001 kaliber, een handopgewonden manufactuur uurwerk dat tikt met 21.600 bewegingen per uur (3 Hz) en een gangreserve heeft van circa 80 uur. Op de Zilveren wijzerplaat met fraaie illustraties zijn de uren en minuten af te lezen.

Movement Arnold & Son A&S1001Het uurwerk wordt omsloten door een 18 karaat rosé gouden horlogekast met een diameter van 40 mm. Door de transparante bodemkast is het uurwerk te bewonderen dat onder meer is voorzien van Côtes de Genève-decoratie en geblauwde schroeven. Het horloge wordt om de pols gedragen door een bruin of zwart alligatorlederen horlogeband.

De oplage van de HMS Victory is vooralsnog gelimiteerd tot 28 sets bestaande uit drie horloges met de verschillende scènes.

Arnold & Son HMS Victory set

Zie ook www.arnoldandson.com.

Pin It on Pinterest

Share This