16 september 2013 | Het Zwitserse horlogehuis Arnold & Son introduceert met de TB Victory een bijzonder passend eerbetoon aan het beroemde oorlogsschip HMS Victory.

Arnold & Son TB Victory

De HMS Victory is een van de meest bekende Britse oorlogsschepen uit de rijke Britse maritieme geschiedenis. Na een glorieuze carrière van veertig jaar beleefde ze haar finest hour als vlaggenschip van Lord Nelson bij de Slag van Trafalgar in 1805.

Arnold & Son TB Victory

De TB Victory heeft een 18 karaat rosé gouden kast met een diameter van 44 mm. Daarbinnen klopt een mechanisch manufactuur uurwerk met kaliber A&S6103. Dit automatische uurwerk tikt met een frequentie van 4 Hz (28.800 bewegingen per uur). Bijzonder aan het uurwerk is dat deze is uiterust met een dead seconds complicatie (ook wel secondes morte genoemd), waarbij de centrale secondewijzer niet ‘loopt’ maar per seconde verspringt. De toevoeging ‘TB’ in de naam staat dan ook voor ‘True Beat’.

Arnond & Son TB Victory

Op de crème wijzerplaat wordt links een uren en minuten display weergegeven en is rechts een fraaie afbeelding van de HMS Victory in 22 karaat rosé goud gesitueerd. De perfecte gelijkenis met de HMS Victory onderstreept de beheersing van decoratieve kunsten door Arnold & Son. Zoals het een horloge uit de Haute Horlogerie betaamd, is sprake van een hoogwaardige afwerking door onder meer Côtes de Genève decoratie, handmatig afgekante bruggen, gepolijste randen, geblauwde schroeven en een opengewerkte rotor.

De Victory TB zal beschikbaar zijn in een gelimiteerde oplage van slechts 28 horloges.

Specificaties Arnold & Son TB Victoria

UurwerkMechanisch uurwerk, Automaat
Referentie1ARAP.I01A.C120P
KaliberA&S6103
Robijnen30
Frequentie4 Hz (28.800 A/H)
Gangreserve50 uur
Materiaal18 karaat rosé goud
Diameter44 mm
Afwerking / CertificeringCôtes de Genève-decoratie
WijzerplaatCrèmekleur
HorlogeglasSaffierglas
KastbodemTransparant (saffierglas)
HorlogebandHandgemaakt zwart of bruin alligatorleder
HorlogebandsluitingGesp-sluiting, 18 karaat rosé goud
Waterresistant30 meter (3 BAR)
FunctiesUren, minuten, centrale seconde (dead seconds)
Limited editionJa, 28 stuks

Zie ook www.arnoldandson.com

Pin It on Pinterest

Share This