Arnold & Son HM Falcon

Het horlogehuis Arnold & Son presenteert een uniek horloge als eerbetoon aan een majestueuze roofvogel: de HM Falcon.

De HM Falcon zal connaisseurs aanspreken die niet alleen genieten van de fijnste kwaliteit uurwerken maar ook van prachtige kunst die wordt geëtaleerd. Op artistieke wijze is de afbeelding van een valk met de hand geschilderd op de wijzerplaat van parelmoer. Heel apart maar zeker heel fraai. De Métiers d’Art HM Falcon is letterlijk en figuurlijk een uniek horloge, want de oplage is gelimiteerd tot welgeteld één horloge.

De keuze van Arnold & Son voor het afbeelden van de valk is geïnspireerd op de fascinatie van de mensheid voor de valk. De relatie tussen mens en valk bestaat reeds lange tijd. In het oude Egypte werd de valk vergoddelijkt als Horus, de god van de hemel en koningschap. In andere beschavingen en culturen symboliseert de valk visie, behendigheid en overwinning.

Arnold & Son HM Falcon | Alles over Horloges

Valkenrij (ofwel valkendressuur) gaat terug tot het oude Mesopotamië meer dan vierduizend jaar geleden. Valkenrij vond ook zijn weg naar Europa, waar valkenrij met name door de adel werd bedreven. Vandaag de dag is valkenrij in verschillende delen van de wereld nog een traditie.

Kaliber A&S 1001

Dit unieke HM Falcon heeft een 18 karaat rosé gouden horlogekast met een diameter van 40 mm. Op de parelmoer wijzerplaat met de afbeelding van de valk zijn de uren en minuten afleesbaar. De transparante kastbodem biedt zicht op het kloppend hart dat bestaat uit het ultradunne handopgewonden manufactuur kaliber A&S 1001 dat beweegt met 21.600 tikken per uur (3 Hz). De gangreserve bedraagt 90 uur en het horloge is waterbestendig tot 30 meter.

Het geheel wordt om de pols gedragen met een bruine of zwarte alligator lederen band. Indien gewenst, en in het geval uw portemonnaie dat kan dragen, kan de bezel worden voorzien van diamanten.

Zie voor meer informatie Arnold & Son.

Pin It on Pinterest

Share This