29-8-2012 | De Zwitserse manufactuur Girard-Perregaux introduceert een nieuwe WW.TC Chronograph.

De WW.TC Worldtimer Chronograaf is gehuisvest in een stalen kast met een diameter van 43 mm en een hoogte van 13,40 mm is voorzien van een automatisch manufactuur uurwerk (kaliber GP33C0). Het horloge tikt met een frequentie van 4 Hz (28.800 bewegingen per uur) en heeft een gangreserve van tenminste 46 uur. Door toepassing van specifieke detailleringen en kleurcontrasten is de afleesbaarheid van de wijzerplaat verbeterd. Op de licht beige wijzerplaat zijn niet alleen de uren, minuten, (kleine) sekonde en datum afleesbaar maar ook de chronograaffunctie.

En dat is nog niet alles want (het is immers niet voor niets een worldtimer) uiteraard geeft het horloge ook de tijd weer van de 24 steden die symbool staan voor de 24 tijdzones inclusief dag/nacht indicator. De wijzers van de chronograaf en de kleine sekonde zijn voorzien van zwarte subdials. Om de drager ook in het donker in staat te stellen de tijd af te lezen is het Arabische cijfer 12 en de indexen van de overige uren (behoudens 3, 6 en 9 uur) als ook de uur- en minutenwijzers voorzien van luminescerende stof.

De transparante bodemkast biedt goed zicht op het manufactuur uurwerk dat is voorzien van de Côtes de Genève-decoratie. Het geheel wordt om de pols gedragen met een zwart alligatorlederen band voorzien van een vouwsluiting.

Zie voor meer informatie ook www.girard-perregaux.com.

 

Pin It on Pinterest

Share This