4 februari 2013 | Franck Muller organiseert al sinds 1998 de World Presentation of Haute Horlogerie (WPHH). Tijdens de WPHH tonen de diverse merken die tot de Franck Muller Groep behoren hun nieuwe collecties. Ook de 21e editie van de WPHH in 2013 maakte de verwachtingen weer meer dan waar.

Vanaf 20 tot en met 25 januari jl. waren op het hoofdkwartier van Franck Muller, Franck Muller Watchland gevestigd in Genthod (Genève) meer dan 2.500 professionals en internationale journalisten zes dagen in de ban van de meest uitzonderlijke uurwerken. In een expositieruimte van meer dan 600 vierkante meter was de verscheidenheid van de collecties van de diverse merken die behoren tot de Franck Muller Groep goed waarneembaar, zoals Franck Muller, Pierre Kunz, ECW, Rodolphe, Barthelay, Backes & Strauss, Martin Braun, Smalto en hun partners Cvstos en Roberto Cavalli.

Horloge kunst
De nieuwste creaties van Franck Muller konden zich in grote belangstelling verheugen van de connaisseurs.

Franck Muller Tourbillon Rapide Thunderbolt
© Franck Muller Tourbillon Rapide Thunderbolt

Speciale vermelding verdient de Tourbillon Rapide Thunderbolt, volgens het Singapoorse handelsmagazine ‘Revolution’ de technische doorbraak van het jaar 2012. Dit volledig in eigen huis ontworpen en vervaardigde uurwerk claimt ‘s-werelds snelste tourbillon te zijn met een voltooide rotatie per 5 seconden.

Franck Muller Iron Croco
© Frank Muller Iron Croco

Een andere ster op de show was de Iron Croco, een roestvrijstalen horloge waarvan de kast en wijzerplaat het motief van een alligator huid meekregen en die -hoe toepasselijk- ook met een alligator lederen band om de pols wordt gedragen.

Franck Muller GPG Conquistador Cortez
© Franck Muller GPG Conquistador Cortez

Maar ook de nieuwe GPG Conquistador Cortez stal de show. Een deel van de GPG Conquistador collectie die speciaal was ontworpen voor de 2009 Singapore Grand Prix , illustreert op perfecte wijze de toewijding en precisie in de kunst van het horlogemaken.

Een feestelijk en toch verfijnd evenement
In overeenstemming met zijn reputatie wist de WPHH ook dit jaar weer de vele bezoekers te imponeren, die vanuit de hele wereld waren gelokt door de feestelijk en immer verfijnde sfeer van dit horlogegala. Naast het plezier in het ontdekken van zeldzame en nooit eerder vertoonde modellen, bewijst de WPHH zijn buitengewone gevoel voor het organiseren van een onvergetelijk evenement door het bieden van heerlijke lekkernijen in het restaurant aan de stijlvolle lounge waar de gasten van een werkelijk adembenemend uitzicht over het meer van Genève kunnen genieten.

Franck Muller is een uniek merk dat door haar onafhankelijke, baanbrekende geest en niet-aflatende zoektocht naar perfectie er zichtbaar in is geslaagd om de WPHH tot een bijzonder horloge evenement te maken.

Zie voor meer informatie ook www.franckmuller.com.

Pin It on Pinterest

Share This