28 november 2012 | Afgelopen week werd tijdens een liefdadigheid galadiner te Shanghai een uniek horloge van Blancpain geveild. ’s Werelds oudste horlogemerk Blancpain onthulde tijdens het liefdadigheid gala “The Unique”, zoals de naam al doet vermoeden een uniek horloge met met een wijzerplaat van micro-geschilderd emaille. Naast vertegenwoordigers van Blancpain waren ook de heer Liang Wendao (Chinese geleerde op het gebied van cultuur), de heer Duo Wendao (een beroemde Chinese TV-presentator) en meer dan 300 genodigden getuige van deze historische veiling.

Het horloge werd uiteindelijk afgeslagen op 1.100.100 RMB (ca. € 137.000,-), een bedrag dat geheel ten goede komt aan de China Disabled People’s Performing Art Troupe.

Blancpain voelt zich al jaren betrokken bij het algemeen welzijn en initieert al meer dan 10 jaar diverse projecten voor het goede doel. Voor dit jaar heeft Blancpain ervoor gekozen om de China Disabled People’s Performing Art Troupe (CDPPAT) te ondersteunen, een organisatie die is opgericht in 1987 en tot doelstelling heeft om een zelfverbetering van de geest voor mensen met een lichamelijke handicap. De CDPPAT heeft inmiddels 60 landen bezocht en organiseert daar prachtige voorstellingen waarin de schoonheid van het leven en de kracht om grenzen te verleggen op indrukwekkende wijze wordt uitgebeeld.

Tijdens het galadiner werden de gasten en het publiek diep geraakt door het optimisme dat de kunstenaars van het CDPPAT uitdroegen. De Chinese geleerde in cultuur, de heer Liang Wendao verwoorde het als volgt: “De voorstelling van de CDPPAT laat een perfectie combinatie zien tussen kunst en ziel. Een groep mensen die algemeen beschouwd wordt als mensen die continu behoefte hebben aan hulp en zorg, hebben ons verbazingwekkende kunsten laten zien met hun lichamelijke handicap, waarmee zij oprechte emoties oproepen en ons inspireren met een onverzettelijke wil.”

Unieke Blancpain Villeret
De unieke Blancpain Villeret is gemaakt van 18 karaat rood goud met een diameter van 45 mm en is 8,3 mm dik. De transparante kastbodem biedt goed zicht op het manufactuuruurwerk kaliber 15B dat bestaat uit 117 onderdelen en waarvan er maar één wordt geproduceerd (!). Het handopgewonden uurwerk heeft een gangreserve van 40 uur en wordt om de pols gedragen door een alligatorlederen band. De uren en minuten zijn afleesbaar van een handgemaakte wijzerplaat van micro-geschilderd emaille, waarop vlinders “dansen” boven de bloemen.

Het aanbrengen van de fraaie afbeelding op de wijzerplaat is voorbehouden aan Blancpains eigen meester micro-schilder. Naast het secuur aanbrengen van de vormen en patronen en het schilderen van de diverse kleuren in de juiste menging vereist ook het bakproces veel ervaring en geduld, omdat de geringste fout er toe kan leiden dat de wijzerplaat opnieuw gemaakt moet worden. Al met al een fraai horloge voor een even fraai doel!

Pin It on Pinterest

Share This