16-5-2012 | In juli 2012 vindt het klassieke muziekfestival Un Violon sur le Sable weer plaats in de mooie badplaats Royan in Frankrijk, die jaarlijks gastheer is van de allerbeste muzikanten van grote muziekinstellingen. Ook dit jaar zal het festival het strand en de badplaats in beweging krijgen met een serie concerten in de periode van 21 t/m 27 juli, dit jaar al weer voor de 25e keer.

Als enthousiaste sponsor van het festival geeft Baume & Mercier ter ere van dit 25 jarig jubileum een Classima limited edition uit, een genummerde limited edition “Un Violon sur le Sable – 25th anniversary”. Deze limited edition is een eerbetoon aan het festival en de muziek. Op de wijzerplaat zijn dan ook de contouren van 2 gebogen violen uitgesneden die (beperkt) zicht geven op het mechaniek van het uurwerk. De wijzerplaat is verder voorzien van Romeinse cijfers en geeft de uren, minuten, seconden en op 3 uur de datum weer.

De stalen horlogekast heeft een diameter van 42 mm en herbergt een automatisch uurwerk (ETA 2824-2, Sellita SW200). De kroon is voorzien van het Phi-logo van Baume & Mercier. Op de kastbodem is het festival logo en de tekst “25ème anniversaire” gegraveerd. In het Frans welteverstaan. Het horloge wordt om de pols gedragen door een zwarte alligatorlederen band. Deze jubileum limited edition wordt geleverd in een speciaal voor deze gelegenheid ontworpen horlogebox en als toetje krijgt de koper ook een bonus-cd, uiteraard gewijd aan het festival. De Classima limited edition is verkrijgbaar in een oplage van 25 stuks.

Baume & Mercier is sponsor van Un Violon sur le Sable, omdat het haar eigen visie en idealen herkent in de opzet en uitvoering van het festival. Het motto van de oprichters van Baume & Mercier was immers “Accepteer alleen perfectie. Maak alleen horloges van de hoogste kwaliteit” en dit motto omarmt horlogehuis Baume & Mercier nog steeds. Het is eigenlijk hetzelfde ideaal en visie van Philippe Tranchet. Philippe Tranchet, de bedenker en directeur van het festival, stelde jaren geleden aan een van zijn vrienden voor om uitgedost in een smoking een paar klassieke muziekstukken te spelen op het strand van Grande Conche in Royan. Vijfentwintig jaar later trekt Un Violon sur le Sable 50.000 bezoekers die luisteren naar circa 80 klassieke musici, de meeste van de Opera National de Paris onder leiding van Jerôme Pillement. Het orkest speelt fragmenten uit klassieke werken, grote opera-aria’s, filmmuziek en originele muziek.

Un Violon sur le Sable nodigt zowel de doorgewinterde als de amateur muziekliefhebbers uit van grote muziekwerken te genieten met uitzicht op de oceaan. Het festival Un Violon sur le Sable beslaat een serie concerten die worden gegeven op ongewone locaties in de Franse badplaats Royan. Het festival wordt geopend op het dak van de Notre Dame kerk in Royan. Toeschouwers kunnen de concerten vanaf het strand en diverse locaties in het centrum beluisteren en bekijken, maar ook volgen via live uitzendingen. Herhalingen zijn later te volgen op de facebookpagina van Baume & Mercier.

Het muziekfestival vindt plaats op 21, 24 en 27 juli op of nabij het Grande Conche Royan strand. De plaatsen op de tribune kosten € 24,-, maar voor de strandgasten is het concert gratis. Ook de “Un Violon sur le Sable” evenementen en activiteiten zijn gratis en vereisen geen reservering, behoudens de tap-dancing workshop.

Zie voor meer informatie over de limited edition www.baume-et-mercier.com. Meer informatie over het festival kunt u vinden op www.violonsurlesable.com.

 

Pin It on Pinterest

Share This