27 maart 2013 | Het Zwitserse horlogehuis Ulysse Nardin presenteert de Classico Serpent limited edition.

Ulysse Nardin Classico Serpent limited edition

De Classico Serpent heeft een emaille wijzerplaat met de afbeelding van de slang. Dit is een verwijzing naar het Chinese jaar van de slang, het zesde dier uit de Chinese dierenriem. De afbeelding van de slang in emaille is een waar kunstwerk, met scherpe lijnen en levensechte kleuren. De afbeelding is door middel van het zogenaamde email champlevé aangebracht op de wijzerplaat. De emaille wijzerplaten betrekt Ulysse Nardin van dochteronderneming Donze Cadrans, een erkende specialist op het gebied van emailleren die sinds 2011 deel uitmaakt van de Ulysse Nardin Groep.

Ulysse Nardin Classico Serpent limited edition

Het horloge heeft een horlogekast van 18 karaat rosé goud met een diameter van 40 mm. Daarbinnen tikt een automatisch manufactuur uurwerk (UN-815) met een gangreserve van circa 42 uur. Het uurwerk voldoet aan de strenge criteria van het COSC en kwalificeert zich daarmee tot chronometer.

Op de email champlevé wijzerplaat zijn de uren, minuten en seconden afleesbaar. De transparante kastbodem biedt onbelemmerd zicht op het mechaniek. De Classico Serpent is waterdicht tot 50 meter onder water en wordt om de pols gedragen met een alligatorlederen band. De oplage is gelimiteerd tot 88 stuks.

Zie ook www.ulysse-nardin.ch.

Ulysse Nardin Classico Serptent limited edition

Pin It on Pinterest

Share This