18 september 2012 | Het Zwitserse horlogehuis Ulysse Nardin is dit jaar voor het 4e achtereenvolgende jaar de officiële sponsor van de Monaco Yacht Show. Om dat luister bij te zetten lanceert het merk de Monaco limited edition.

De Monaco limited edition is niet alleen een mooi horloge om de tijd af te lezen maar ook ontworpen om extreme omstandigheden in of onder water te weerstaan. De roestvrij stalen horlogekast is behandeld met een blauw rubber coating en heeft een diameter van 45,8 mm.

Het kloppend hart bestaat uit een mechanisch manufactuuruurwerk met kaliber UN-26. Het uurwerk voldoet aan de strenge eisen van het COSC en kwalificeert zich daarmee tot chronometer. Het automatische horloge heeft een gangreserve van ca. 42 uur. De zwarte wijzerplaat is voorzien van een golfpatroon. Op de wijzerplaat zijn niet alleen de uren en minuten afleesbaar maar ook een oversized kleine sekonde en grote datum op 6 uur en een gangreserve indicator op 12 uur. De uur- en minuutwijzers en ook de uurindexen zijn voorzien van blauw lichtgevend materiaal om ook in donkere omstandigheden de tijd af te kunnen lezen.

Rond het met anti-reflecterende coating behandelde saffierglas is een unidirectioneel draaiende bezel geplaatst. Het horloge is voorzien van een geschroefde kroon en is waterbestendig tot 200 meter onder water. De geschroefde transparante kastbodem biedt een goed uitzicht op het automatische uurwerk en het op de rotor geplaatste logo van Monaco. Het horloge wordt om de pols gedragen met een blauw rubberen band voorzien van vouwsluiting.

Zie voor meer informatie ook www.ulysse-nardin.ch.

Pin It on Pinterest

Share This