De hond is misschien wel de meest eerlijke, trouwe en loyale vriend van de mens. Passend voor zijn positie introduceert het Zwitserse horlogehuis Ulysse Nardin volgend jaar de Classico “Year of the Dog” met op de wijzerplaat het fraaie snuitwerk van een hond.

Ulysse Nardin Classico Year of the Dog| Alles over Horloges

De afbeelding is aangebreacht met de eeuwenoude emailleertechniek ‘Grand Feu’, een verwijzing naar de extreme hitte dit nodig is om het glazuur te smelten, tegelijkertijd gecombineerd met emaille Champlevé-techniek, waarbij de cellen worden gesneden met een beitel direct op de wijzerplaat, die vervolgens wordt gevuld met verschillende gekleurde emails. De laatste stap, die ook de meest delicate is, bestaat uit het verrijken van het motief door alle metalen delen aan het oppervlak te beitelen.

Ulysse Nardin Classico Year of the Dog| Alles over Horloges

Deze oude emaillekunst is bijzonder zeldzaam en slechts een handvol handwerkslieden in de wereld beheerst deze decoratieve techniek in de mate die tot uitdrukking komt in dit uurwerk. Ulysse Nardin gebruikt al bijna 30 jaar deze emailleerkunst in zijn wijzerplaten en is in feite een van de weinige horlogemakers die zich toelegt op het gebruik van dit eeuwenoude ambacht. Dit ambacht wordt uitgevoerd bij Donz Cadrans, een bedrijf dat deel uitmaakt van de Ulysse Nardin-groep.

Dit horloge is geïnspireerd door het Chinese Nieuwjaar – het jaar van de hond – dat begint in februari 2018. De Classico Year of the Dog met de prachtige wijzerplaat heeft een horlogekast van 18 karaat rosé goud, met een diameter van 40 mm en is uitgerust met een automatisch manufactuur uurwerk UN-815 dat beschikt over een gangreserve van 40 uur.

Ulysse Nardin Classico Year of the Dog| Alles over Horloges

De Classico Year of the Dog heeft de strenge testen van het COSC met succes doorstaan en kwalificeert daarmee als chronometer. Het horloge is waterdicht tot 50 meter onder water en wordt om de pols gedragen met een alligator lederen band. De oplage is gelimiteerd tot 88 stuks.

Zie ook Ulysse Nardin.

Pin It on Pinterest

Share This