4 februari 2013 | Het Zwitserse horlogehuis Ulysse Nardin lanceert de Carnival of Venice, een nieuw limited edition horloge die is voorzien van een van de meest tot de verbeelding sprekende complicaties: de Minuterepeater.

De meest romantische stad ter wereld diende tot inspiratie voor deze verbluffende creatie die een fraaie artistieke illustratie combineert met een briljant staaltje techniek. En het is niet de eerste keer dat de magische plaats Venetië dient tot inspiratie voor een horloge van Ulysse Nardin. Eind jaren ’80 introduceerde Ulysse Nardin de San Marco, een horloge dat de wedergeboorte van de Minuterepeater symboliseerde. De Minuterepeater is een complicatie waarbij de tijd niet alleen gezien of afgelezen kan worden, maar die de tijd ook kan laten horen in een sublieme geluidskwaliteit. Een Minuterepeater is naast tijdweergever ook muziekinstrument.

 

Ulysse Nardin - Carnival of Venice

Ulysse Nardin introduceerde een verrassende variatie op deze laat 17e eeuw uitvinding, de “Jaquemart”. Jaquemarts zijn prachtig geanimeerde figuren in de wijzerplaat en bewegen synchroon met de geactiveerde minuten repeater, om zo bij te dragen aan de verhaallijn van het uurwerk. De wijzerplaat, het hart van het horloge, toont twee figuren in de voorkant van de Rialtobrug over het Canal Grande.

Beide Jaquemarts dragen maskers, zinspelend op het Carnaval van Venetië. Als de Minuterepeater de uren, kwartieren en minuten slaat, heffen de Jaquemarts kun masker. Tot op de dag van vandaag behoort Ulysse Nardin tot een zeldzame kring van horlogehuizen die Jaquemarts gebruiken op de wijzerplaat van haar polshorloges Minuterepeaters.

Een wijzerplaat kunnen voorzien van dergelijke Jaquemarts vereist de kunst van email Champlevé, een bijna verloren decoratieve kunst die slechts door een handvol ambachtslieden wordt beheerst. Een enkeling daarvan werkt aan de bijzondere creaties van Ulysse Nardin, waarbij het Email Champlevé met de hand verder wordt verfijnd en versierd met gravures. Het resultaat is een prachtig kunstwerk dat slechts beschikbaar is voor de happy few.

De Carnival van Venice Minute Repeater is een mechanisch horloge dat wordt gemaakt in een gelimiteerde oplage van 18 stuks in platina. Het is optioneel mogelijk het horloge in 18 karaat rosé goud uit te voeren. De horlogekast met een diameter van 42 mm huisvest een handopgewonden manufactuuruurwerk (kaliber UN-71) dat beschikt over een gangreserve van ca. 48 uur. Het horloge geeft visueel de uren en minuten weer en auditief kunt u de (verstreken) uren, kwartieren en minuten horen slaan. De transparante bodemkast biedt goed zicht op het fraaie uurwerk. Het horloge is tot 30 meter waterdicht en het geheel wordt om de pols gedragen door een lederen band met vouwsluiting.

Ulysse Nardin Carnival of Venice limited edition

Zie voor meer informatie ook www.ulysse-nardin.ch.

Pin It on Pinterest

Share This