11 september 2013 | Het Zwitserse horlogehuis Ulysse Nardin introduceert de Black Toro, een perpetual calendar.

Ulysse Nardin Black Toro

Eeuwigdurende kalenders bestaan al een paar honderd jaar. Maar Ulysse Nardin claimt sinds 1996 de meest functionele eeuwigdurende kalender of wel perpetual calendar op de markt te brengen. De Perpetual Ludwig – genoemd naar de meester van de horloge innovatie Ludwig Oechslin – betekende een belangrijke mijlpaal in de horloge geschiedenis.

De Perpetual Ludwig maakte het mogelijk om de datum naar voren of terug in de tijd aan te passen via een enkele kroon. In tegenstelling tot het tot dan toe gebruikelijke hendelsysteem, maakte dit horloge gebruikt van een mechanisme voorzien van tandwielen. Daardoor was het niet meer nodig om een horloge met perpetual calendar functie terug te sturen naar de manufactuur in geval van een onjuiste instelling.

Ulysse Nardin Black Toro

De Black Toro heeft een 18 karaat wit of rosé gouden horlogekast met een diameter van 43 mm. De wijzerplaat is zwart uitgevoerd en de transparante bodemkast biedt fraai zicht op het manufactuur uurwerk (kaliber UN-32). Het automatische uurwerk heeft een gangreserve van ca. 45 uur. Om het saffierglas is een zwart keramische bezel geplaatst. De gouden wijzers steken mooi af op de zwarte wijzerplaat. Het horloge wordt om de pols gedragen door een rubberen of lederen band voorzien van respectievelijk een gesp-sluiting of vouwsluiting.

Ulysse Nardin Black Toro

Specificaties Ulysse Nardin Black Toro

UurwerkMechanisch, Automatisch, Manufactuur uurwerk
Referentie320-00 (wit goud) / 326-03 (rosé goud)
KaliberUN-32
Robijnen34
Gangreserveca. 45 uur
Materiaal horlogekast18 karaat wit of rosé goud
Diameter43 mm
KroonGeschroefd
CertificeringC.O.S.C gecertificeerd
WijzerplaatZwart
HorlogeglasSaffierglas
KastbodemTransparant
HorlogebandRubber of leder
HorlogebandsluitingGesp-sluiting (rubber) of vouwsluiting (leder)
Waterresistant100 meter (10 BAR)
FunctiesUren, minuten, seconden, perpetual kalender en tweede tijdzone

Zie voor meer informatie www.ulysse-nardin.com

Pin It on Pinterest

Share This