13 april 2013 | Ulysse Nardin voegt een nieuw horloge toe aan de Black Sea collectie.

Het Zwitserse horlogehuis Ulysse Nardin kent een rijke geschiedenis in de creatie van sportieve horloges voor duiken en zeilen. Deze maand onthulde Ulysse Nardin een nieuw model voor het jaar 2013 binnen de Black Sea collectie. Zoals alle overige modellen binnen de Black Sea collectie, is ook dit model uitgerust met een roestvrij stalen kast die is bekleed met gevulkaniseerd zwart rubber. Het vulkaniseren van roestvrij staal verbetert niet alleen de flexibiliteit en het draagcomfort, maar maakt het horloge ook geschikt om de meest extreme omstandigheden te weerstaan.
Ulysse Nardin Black Sea

De Black Sea heeft een horlogekast met een diameter van 45,8 mm. Daarbinnen tikt een manufactuur uurwerk (kaliber UN-26) met een gangreserve van circa 42 uur. Het automatisch opgewonden uurwerk voldoet aan de strenge criteria van het COSC en kwalificeert zich derhalve als chronometer. Rond het anti-reflecterende saffierglas is een unidirectioneel draaibare bezel geplaatst.

Op de zwarte wijzerplaat zijn naast de uren en minuten ook de kleine seconde en de datum (beide op 6 uur) en een gangreserve-indicator (op 12 uur) afleesbaar. De uurindexen en uur- en minuutwijzers zijn voorzien van blauw lichtgevend materiaal voor een optimale afleesbaarheid in het donker. Het horloge is voorzien van een geschroefde kroon die mede bijdraagt aan een waterdichtheid tot 200 meter onder water. Het geheel wordt om de pols gedragen door een zwart rubberen band met vouwsluiting.

Zie ook www.ulysse-nardin.com.
Ulysse Nardin Black Sea

Pin It on Pinterest

Share This