17 september 2012 | Met de introductie van de DLC Titanium Bi-Axial Tourbillon introduceert het Zwitserse horlogehuis Girard-Perregaux een zeer exclusieve limited edition.

Een tourbillon geldt binnen de Haute Horlogerie als een technisch hoogstandje. De Bi-Axial Tourbillon combineert twee concentrische kooien. Deze complexe constructie compenseert de invloed van de zwaartekracht van de aarde.

Een interne kooi met de balans, de balansveer en het echappement draait volledig om zijn as in vijfenveertig seconden. Daarnaast maakt een externe kooi een volledige omwenteling in 1 minuut en vijftien seconden. Een volledige omwenteling is voltooid in drie minuten en vijfenveertig seconden. Het in werking zien van dit meesterstuk is adembenemend. Minstens zo verbazingwekkend is het gegeven dat de tourbillon uit 113 onderdelen bestaat en slechts 0,80 gram weegt.

De DLC titanium horlogekast heeft een diameter van 45 mm en een hoogte van 18,50 mm. Het horloge is voorzien van saffierglas, dit geldt ook voor de geschroefde transparante kastbodem.

De horlogekast biedt huisvesting aan een manufactuuruurwerk (GPE0201) kaliber 15 1/3″ dat met de hand moet worden opgewonden. Het uurwerk tikt met 21.600 bewegingen (3 Hz) per uur en heeft een gangreserve van ca. 72 uur. De bruggen zijn van 18 karaat goud. Het horloge wordt om de pols gedragen door een zwart alligatorlederen band met vouwsluiting.

De oplage van de Bi-Axial Tourbillon is gelimiteerd tot 8 stuks!

Zie voor meer informatie ook www.girard-perregaux.com.

Pin It on Pinterest

Share This