11 april 2013 | Ter ere van een gedeelde geschiedenis met een van de meest opwindende races ter wereld, heeft het Zwitserse horlogehuis Tissot een horloge gemaakt waarbij het design is geeënt op de (race)motor: de nieuwe Tissot T-Race MotoGP Automatic Chronograph Limited Edition 2013.

Tissot T-Race MotoGP Automatic Chronograph limited edition 2013

Dit model beschikt over elementen die de krachtige tweewielers in de tijd hebben gevormd: exemplarisch voor een van de cruciale kenmerken, hun enorme snelheid, is de horlogeband voorzien van een bandprofiel. De bezel heeft de vorm van een remschijf en de kroonbeschermer lijkt op een remklauw. De zwarte wijzerplaat is tussen 12 en 6 uur voorzien van enkele ‘sleuven’, als verwijzing naar de ventilatiegaten die dienen om de krachtige motoren te koelen. De ultieme precisie van het horloge staat symbool voor de hoge normen waaraan Tissot moet voldoen als de officiële tijdwaarnemer van de MotoGP.

De MotoGP fans – die deze Tissot T-Race MotoGP Automatic Chronograph Limited Edition 2013 eigenlijk niet kunnen laten lopen – zullen ongetwijfeld in vervoering raken door de dynamiek die het horloge uitstraalt. De ijsblauwe strepen creëren een gevoel van hoge snelheid. Het horloge heeft een roestvrij stalen horlogekast die is voorzien van zwarte PVD-coating. De kast omsluit een automatisch chronograaf uurwerk, kaliber C01.211. Het horloge is waterdicht tot 10 bar. De Tissot T-Race MotoGP wordt geleverd in een speciale MotoGP geschenkdoos die tevens fungeert als watchwinder. De oplage is gelimiteerd tot 3.333 stuks.

Zie ook www.tissot.ch.

 

Helmet Tissot T-Race MotoGP Automatic Chronograph limited edtion 2013

Pin It on Pinterest

Share This