24 maart 2013 | Het in 1853 opgerichte Zwitserse horlogemerk Tissot viert dit jaar zijn 160e verjaardag. Om deze mijlpaal luister bij te zetten lanceert Tissot de Heritage Navigator 160th Anniversary.

Tissot Heritage Navigator 160th Anniversary

De Tissot Heritage Navigator 160th Anniversary is een zogenaamde worldtimer die de 24 tijdzones weergeeft.

Tissot heeft er voor gekozen een worldtimer als jubileummodel te gebruiken, omdat het voor het merk vanaf het allereerste begin in 1853 al duidelijk was dat het merk niet alleen gemaakt zou worden voor de locale afzetmarkt. In 1858 begon Tissot met het verkennen van de markt in Rusland en uiteindelijk ook in de Verenigde Staten en Latijns-Amerika. Tissot bleef zijn horizon verbreden en vandaag de dag is dat nog steeds een evident gegeven. Waar de thuisbasis nog steeds is gevestigd in Le Locle – Zwitserland, is Tissot nu over de 5 continenten vertegenwoordigd in 160 landen. Wat kan in dit geval een 160 jarige mijlpaal beter illustreren dan een worldtimer?

Tissot Heritage Navigator 160th Anniversary

De Tissot Heritage Navigator 160th Anniversary heeft een roestvrij stalen horlogekast met een diameter van 43 mm. De transparante bodemkast biedt onbelemmerd zicht op het automatische uurwerk (kaliber 2893-3) dat beschikt over een gangreserve van circa 42 uur. Het uurwerk kwalificeert zich als chronometer door te voldoen aan de zware eisen van het COSC (Contrôle official Suisse des Chronomètres).

Op de bezel worden de uren aangeduid door Arabische cijfers. De (vaste) buitenring van de wijzerplaat is verdeeld in 24 uren. De (verstelbare) binnenste ring van de wijzerplaat – met daarop de namen van de steden die de 24 verschillende tijdzones representeren – maakt in 24 uur een volledige omwenteling. De Tissot Heritage Navigator wordt om de pols gedragen door middel van een bruin lederen horlogeband en is waterbestendig tot 3 bar.

Zie ook www.tissot.ch.
Tissot Heritage Navigator 160th Anniversary

Tissot Heritage Navigator 160th Anniversary

Pin It on Pinterest

Share This