14-5-2012 | Linde Werdelin introduceert de SpidoSpeed Chronograph Gold limited edition. Vanaf het jaar van oprichting is Linde Werdelin gericht op het maken van kwalitatief hoogstaande en complex vormgegeven mechanische horloges en digitale sportinstrumenten. Hierbij probeert zij elke keer weer grenzen te verleggen. Het resultaat hiervan is de nieuwste toevoeging van aan de SpidoSpeed familie. Het betreft een mechanische chronograaf die is gehuisvest in een 18 karaat rosé gouden kast.

Het is volgens Linde Werdelin een uitdaging om de kast zodanig uit een blok goud te boren dat de stevigheid en structuur behouden blijft. De constructie van de kast, die uit 32 delen bestaat, is niet alleen een nauwgezette en tijdrovende aangelegenheid maar vereist ook een uitzonderlijke nauwkeurigheid. De horlogekast bestaat uit 126 gram 18 karaat rosé goud en is met de hand gesatineerd en voorzien van een microbille behandeling (gezandstraald).

De gouden kast zoals die is ontworpen door Linde Werdelin is “one of a kind” en is zonder meer anders dan het traditionele gebruik van gouden horlogekasten binnen de horloge-industrie. Het gewicht van goud is aanzienlijk, maar het toepassen van een skeletonstructuur heeft het gewicht aardig kunnen verminderen. Het idee van een skeletonstructuur is geïnspireerd op de race-auto-industrie, waar het chassis is uitgeboord tot het strikt noodzakelijke om gewichtsbesparing te realiseren. Zodoende is Linde Werdelin met minder gewicht toch in staat om de robuuste en stijlvolle structuur te handhaven.

De 18 karaat rosé gouden kast heeft een lengte van 46 mm, een breedte van 44 mm en een hoogte van 15 mm. Net als bij de originele SpidoSpeed, bestaat het kloppend hart van de SpidoSpeed Gold uit het automatisch LW03 kaliber 2251 met chronograaf functie. Naast de twee drukkers voor de bediening van de chronograaf heeft het horloge ook een geschroefde kroon. Het uurwerk trilt met een frequentie van 28.800 bewegingen per uur en heeft een gangreserve van 48 uur.

De van saffierglas voorziene bodemkast biedt zicht op het mechaniek. Het geheel wordt om de pols gedragen door een zwart alligatorlederen band met rosé gouden vouwsluiting. Het tot 100 meter waterdiepe horloge wordt aangeboden in een gelimiteerde en genummerde oplage van 100 stuks.

Linde Werdelin is opgericht in 2002 door Morten Linde en Jorn Werdelin en sinds 2006 brengt het merk Zwitsers vakmanschap samen met Deens design vernuft. Linde Werdelin heeft de betekenis van een sportuurwerk opnieuw gedefinieerd. Door de combinatie van mechanische en digitale technieken produceert Linde Werdelin sportuurwerken met een geheel eigen karkakter voor zowel sporters hoog in de bergen of diep in de zee. De horloges van Linde Werdelin worden gemaakt en gemonteerd in Genève te Zwitserland en de duiken en vrij-skiën instrumenten worden handgemaakt in Kopenhagen te Denemarken.

Linde Werdelin is een manufactuur die is gespecialiseerd in het creëeren van gecompliceerde mechanische uurwerken in gelimiteerde oplages, van zeer beperkt tot maximaal 222.

Zie voor meer informatie www.lindewerdelin.com

 

Pin It on Pinterest

Share This