Begin jaren negentig besloten Baume & Mercier, Cartier, Piaget, Gérald Genta and Daniel Roth om Baselworld – de grootste horloge en juwelenbeurs ter wereld in de gelijknamige stad Basel – te laten voor wat het was en organiseerden in 1991 een exclusieve bijeenkomst voor horlogemerken uit de Champions League der haute horlogerie onder de naam Salon International de la Haute Horlogerie (afgekort: SIHH) met als thuishaven Genève.

Deze eerste editie duurde 5 dagen en omvatte ca. 4.500 m2. In de afgelopen 26 jaar heeft de SIHH haar bestaansrecht meer dan bewezen. Inmiddels wordt de SIHH georganiseerd door de Fondation de la Haute Horlogerie (FHH). Op de SIHH zijn overwegend horlogemerken vertegenwoordigd die behoren tot de Richemont Group, hoewel ook andere, onafhankelijke horlogemerken op de beurs vertegenwoordigd zijn.

Tot voor kort was de SIHH uitsluitend bedoeld voor de officiële dealers en de (vak)pers. In 2017 opende SIHH voor het eerst haar deuren openen voor het publiek middels een open dag op vrijdag 20 januari 2017.

De eerstvolgende SIHH staat gepland voor 15 tot en met 19 januari 2018 in Genève. Zie voor meer informatie: www.sihh.org.

Pin It on Pinterest

Share This