Op Baselworld 2015 introduceert SEIKO een door Giugiaro Design gestileerde Astron GPS Solar Chronograaf met een gelimiteerde oplage van 5000 exemplaren. Een sportief avant-garde horloge dat is gebouwd voor het snelle leven van eigentijdse wereldreizigers.

SEIKO Astron Giugiaro limited editon SSE037 | allesoverhorloges.nl

Giugiaro ‘s design elementen zijn terug te vinden op de wijzerplaat; zoals de door de Italiaanse design studio speciaal ontworpen cijfers, en de stijlvolle kleuraccenten op de wijzerplaat. De unieke kastbodem is geïnspireerd op de kenmerkende lijnen van sportwagenvelgen.

De kastbodem is voorzien van een inscriptie van Giugiaro Design Limited Edition en het individuele serienummer. Alle 5.000 Limited Editions worden geleverd met een dynamisch ogende bracelet: een combinatie van zwart hardcoated titanium en witte schakels van keramiek. De extra bijgeleverde, stijlvolle krokodillen lederen band is voorzien van een passende Italiaanse touch.

SEIKO Astron Giugiaro limited edition | Allesoverhorloges.nl

In de ultralichte titanium kast bevindt zich het baanbrekende high precision 8X82 chronografenkaliber. Met slechts één druk op de knop bepaalt het Astron GPS Solar horloge de juiste tijdzone overal ter wereld. Eén keer per dag ontvangt een SEIKO Astron automatisch een tijdsignaal. Maar de drager kan ook zelf, met één druk op de knop, contact leggen met GPS satellieten. Op deze wijze bepaalt het horloge zijn exacte positie op aarde en zet het de wijzers met atoomklok precisie op de juiste locale tijd.

Een Astron wordt gevoed door de unieke Solar wijzerplaat – die vrijwel alle vormen van licht in energie kan omzetten. Het vervangen van de batterij is niet meer nodig. Iedere SEIKO Astron GPS Solar is voorzien van een in-flight modus en een ‘Daylight Saving Time’ functie.

Specificaties SEIKO Astron Giugiaro limited editon

UurwerkQuartz; GPS gestuurde tijd, tijdzone en datum aanpassing
ReferentieSSE037
Kaliber8X82
MateriaalTitanium kast met zwarte hard coating
Diameter44,6 mm
WijzerplaatZwart solar wijzerplaat
HorlogeglasSaffierglas met super-clear coatin
KastbodemTitanium
HorlogebandTitanium horlogeband met zwarte hard coating witte keramiek inzetten

Als extra wordt ook een krokodillederen band geleverd
HorlogebandsluitingVouwsluiting
Waterresistant100 meter (10 BAR)
FunctiesTachymeter, 6uurs-chronograaf (1/5 sec), GPS demo functie, GPS gestuurde tijd, tijdzone en datum aanpassing, Update tijd: automatisch, 1 x per dag indien volledig opgeladen, Update tijdzone: on demand, Perpetual Calendar tot februari 2100, GPS-signaal indicator, World Time functie, Daylight Saving Time functie, Power Saving functie, In-flight mode (on/off indicatie), Accuratesse: 1 seconde afwijking per 100.000 jaar!!
Limited editionJa, 5.000 stuks

De SEIKO Astron GPS Solar Chronograph by Giugiari Design is leverbaar vanaf juli 2015. De adviesprijs bedraagt € 2.950,- (inclusief BTW).

Zie ook www.seiko.nl

SEIKO Astron Giugiaro limited editon SSE037 | allesoverhorloges.nl

Pin It on Pinterest

Share This