14-5-2012 | Met trots kondigde IWC Schaffhausen vorige week aan een nieuwe, wereldwijde samenwerking te zijn aangegaan met het Formule 1 Team Mercedes AMG Petronas. Het Zwitserse horlogehuis is met ingang van januari 2013 voor een periode van 3 jaar Official Partner van Mercedes AMG Petronas.

Toen IWC Schaffhausen en AMG, de performance tak van Mercedes-Benz, in 2004 een lange termijn samenwerkings overeenkomst sloten, was deze samenwerking gebaseerd op een door beide ondernemingen gedragen commitment in het verleggen van grenzen in mechanische en geavanceerde technologie. Beide bedrijven kunnen terugkijken op een lange en succesvolle geschiedenis in precisie engineering op het hoogste niveau.

Sindsdien hebben ze hun positie aan de top van hun respectievelijke industrieën geconsolideerd en streven ze ernaar het partnership naar een hoger niveau te tillen. Ter indicatie van hun gedeelde waarden hebben IWC Schaffhausen en het Mercedes AMG Petronas Formule 1 Team hun krachten gebundeld in een gezamenlijke onderneming, waarbij IWC is aangewezen als de Officiële Engineering partner van het Formule 1 Team. Deze overeenkomst treedt effectief in werking in januari 2013, twee maanden voordat de eerste race van het Formule 1 seizoen 2013 van start gaat in Melbourne, Australië.

De samenwerking tussen een gerenommeerd automerk en dito horlogemerk is op zich voor de hand liggend. Net als de ingenieurs van Mercedes AMG Petronas zijn ook de ontwerpers, technici en meester horlogemakers van IWC Schaffhausen immers onverzettelijk in hun streven naar een niveau van perfectie dat door beide ondernemingen wordt omschreven als “performance engineering”.

IWC heeft een jarenlange traditie in het werken met innovatieve materialen die eerder onbekend waren in het horloge-industrie, zoals bijvoorbeeld titanium en keramiek. En de noodzakelijke druk tot miniaturisatie in de Formule 1 vraagt om vaardigheden en vindingrijkheid die vergelijkbaar is met de baanbrekende aanpak die is gehanteerd bij de eerste Grande Complication van IWC.

George Kern, CEO (foto links) van IWC Schaffhausen, vat de samenwerking dan ook kernachtig samen: “Dit is een win-win situatie voor alle betrokkenen. Beide bedrijven hechten veel belang aan vakmanschap en innovatie en worden gedreven door een pioniersmentaliteit die aan de basis ligt van onze ondernemingen. Dat is de spirit die onze ontwerpers, technici en ingenieurs achter de schermen uitdragen en wiens know-how en ervaring de basis vormen van de technologische vooruitgang binnen IWC Schaffhausen en Mercedes AMG Petronas. Zij zijn feitelijk de onbezongen helden die ideeën en inspiratie hebben, de prototypes bouwen en uiteindelijk nieuwe technologieën realiseren.

Het Mercedes AMG Petronas Formule 1 Team neemt deel aan het Formule 1 Wereldkampioenschap en heeft als thuisbasis het Team Centrum in Reynard Park, Brackley in het Verenigd Koninkrijk. Het team van meer dan 450 medewerkers staat onder leiding van meervoudig wereldkampioen Ross Brawn.

Het team is gezamenlijk eigendom van Daimler AG en Aabar Investment PJS. De motoren van de Formule 1 auto’s van het team worden geleverd door Mercedes AMG voor de Formule van het team een ​​auto’s worden geleverd door Mercedes AMG High Performance, gevestigd in Brixworth, Northamptonshire in het Verenigd Koninkrijk.

Pin It on Pinterest

Share This