10 september 2013 | Tijdens Baselworld 2013 introduceerde het fameuze horlogehuis Rolex een nieuwe versie van de Oyster Perpetual: de GMT-MASTER II.

Rolex Oyster Perpetual GMT-MASTER II

Dit model is een eerbetoon aan een Oyster Perpetual GMT Master uit de jaren ’50 van de vorige eeuw. Toen Pan American World Airways in 1959 zijn eerste non-stop intercontinentale vlucht tussen New York en Moskou maakte, droeg de bemanning een Rolex Oyster Perpetual GMT MASTER chronometer voor de navigatie. De GMT MASTER, die de tijd in twee verschillende tijdzones perfect liet aflezen, zou vervolgens het officiële horloge van Pan Am – een van de meest aansprekende luchtvaartmaatschappijen uit de Gouden Eeuw van de burgerluchtvaart – worden. Voor piloten was het in die tijd een essentieel instrument in de cockpit.

Rolex Oyster Perpetual GMT-MASTER II

De Oyster Perpetual GMT-MASTER II heeft een horlogekast van roestvrij staal met een diameter van 40 mm. Daarbinnen tikt een manufactuur uurwerk kaliber 3186. Dit automatische horloge tikt met een frequentie van 4 Hz (28.800 tikken per uur). Rondom het saffierglas draait een bi-directionele bezel. Het uurwerk kwalificeert zich als chronometer omdat het de zware testen van het C.O.S.C heeft doorstaan.

Bijzonder is dat deze Cerachrom bezel door een uniek en (door Rolex) gepatenteerd proces in eens stuk maar toch in twee verschillende kleuren (blauw en zwart, als indicatie voor dag en nacht) wordt geproduceerd. De Cerachrom bezel, gemaakt uit keramiek, heeft als voordeel dat het vrijwel krasvast en zeer corrosiebestendig is en daarnaast is de kleur optimaal beschermd tegen UV-stralen. De 24 uur indexen zijn bedekt met platina PVD-coating. Op de zwarte wijzerplaat zijn naast de uren en minuten ook de (centrale) secondewijzer, tweede tijdzone en datum (op 3 uur) afleesbaar. De horlogeband is eveneens van roestvrij staal en uitgerust met de Oyster veiligheidssluiting die het per ongeluk openen verhindert. De Oyster Perpetual GMT MASTER II is waterdicht tot 100 meter.

Rolex Oyster Perpetual GMT-MASTER II

Specificaties Rolex Oyster Perpetual GMT-MASTER II

UurwerkMechanisch, Automatisch
Referentie116710BLNR – 78200
KaliberRolex 3186 (manufactuur)
Robijnen31
A/H28.800 (4 Hz)
Gangreserve48 uur
Materiaal horlogekast904L Roestvrij staal
Diameter40 mm
KroonGeschroefd
CertificeringC.O.S.C gecertificeerd
WijzerplaatZwart uitgevoerd met witte uurindexen en wijzers voorzien van lichtgevend materiaal
HorlogeglasSaffierglas
KastbodemGeschroefde bodemdeksel
Horlogeband904L Roestvrij staal
HorlogebandsluitingVouwsluiting
Waterresistant100 meter (10 BAR)
FunctiesCentrale uur, minuten en secondewijzer, wijzer voor 2e tijdzone (GMT) en datum (op uur)

Zie voor meer informatie www.rolex.com

Pin It on Pinterest

Share This