Roger Dubuis Excalibur Spider Italdesign Edtion

Krijgen we nu nieuws over een sportwagen zult u denken? Ja en nee.

Het extravagante horlogehuis Roger Dubuis en de wereldberoemde Italiaanse ontwerper Italdesign zijn recentelijk een samenwerking aangegaan. Om dat partnerschap te illustreren lanceert Roger Dubuis tijdens de International Motor Show 2017 te Genève de Excalibur Spider Italdesign Edition in een gelimiteerde oplage van 8 stuks.

 

Roger Dubuis Excalibur Spider Italdesign Edtion | Alles over Horloges

 

Dit horloge is een combinatie van carbon en keramiek en is geraffineerd voorzien van de Italiaanse driekleur. De Excalibur Spider Italdesign Edition draagt geheel het gedurfde en sportieve DNA van Roger Dubuis, met de voor de Excalibur herkenbare skeleton uitvoering.

De kast is van carbon (evenals de Italdesign sportwagen) en heeft een diameter van 45 mm. De opengewerkte wijzerplaat biedt goed zicht op het mechaniek en de flying tourbillon onder een opengewerkt Keltisch kruis. De uur- en minutenwijzers zijn voorzien van een roodomrande witte punt in de vorm van een pijl. Het biedt al met al een fraai schouwspel.

Roger Dubuis Excalibur Spider Italdesign Edtion

 

Het horloge is uitgerust met het handopwindbaar manufactuur kaliber RD505SQ dat tikt met een frequentie van 3 Hz (21.600 bewegingen per uur). De gangreserve bedraagt 60 uur. De keramische bezel en de rand van de wijzerplaat zijn ook voorzien van rode details met daarin ook een subtiele Italiaanse vlag. Zoals dat een Roger Dubuis betaamt, draagt de Excalibur Spider Italdesign het prestigieuze Poinçon de Genève.

Het horloge is waterdicht tot 5 bar en wordt om de pols gedragen door een zwart rubberen horlogeband die voorzien is van stiksels in de Italiaanse driekleur. De oplage is gelimiteerd tot 8 stuks.

 

Italdesign | Alles over Horloges

 

De lancering van de Excalibur Spider Italdesign Edition valt samen met die van de lancering van de Italdesign sportwagen. Italdesign is gevestigd in Moncalieri (Turijn). Ook deze auto zal in een gelimiteerde oplage (vijf stuks) beschikbaar komen.

Zie voor meer informatie Roger Dubuis.

Pin It on Pinterest

Share This