De Zwitserse manufactuur Roger Dubuis kan met recht progressief en extravagant worden genoemd. Laat uw blik vallen op de iconische Excalibur en het moge duidelijk zijn dat extravagant een understatement is. En Roger Dubuis is niet te beroerd om de Haute Horlogerie met noviteiten te verrassen, of zo u wilt, op te schudden.

 

Roger Dubuis Excalibur Quatuor Cobalt-MicroMelt

 

Zo ook tijdens de SIHH 2017, waarin Roger Dubuis het zonnetje liet schijnen op de Excalibur Quatuor Cobalt MicroMelt®. Deze Excalibur is gerust fors te noemen met een horlogekast met een diameter van 48 mm.

Meest in het oog springend gegeven is dat het kloppend hart bestaat uit een een handopwind caliber RD101 voorzien van 4 balansen van 4 hertz. Dit betekent dat dit horloge beweegt met 115.200 tikken per uur. Los van het feit dat hiermee een duizelingwekkende kakofonie aan tik-takken wordt gerealiseerd, wordt hiermee de facto een zelfde resultaat gerealiseerd als een tourbillon, namelijk het compenseren van het effect dat de zwaartekracht uitoefent op het uurwerk.

 

Roger Dubuis Excalibur Quatuor Cobalt MicroMelt®

 

Extra bijzonder is bovendien dat de horlogekast, de bezel de kastbodem en de kroon zijn gemaakt van een glanzende kobalt chroomlegering met behulp van een bijzonder exclusieve Micromelt® technologie die slechts 0,1% van de wereldwijde metallurgie vertegenwoordigt. Een heuse wereldpremière!

Het horloge heeft een opengewerkte wijzerplaat met blauwe en rode accenten die fraai contrasteren met de glanzende horlogekast. Dat geldt evenzo voor de in lichtblauw alligatorlederen horlogeband met rode stiksels.

Zie voor meer informatie www.rogerdubuis.com.

Pin It on Pinterest

Share This