8-6-2012 | La Grande Maison Jaeger-LeCoultre heeft door de Duitse kunstenaar Jonathan Meese een speciaal ontwerp laten maken voor de kastbodem van een Grande Reverso Ultra Thin. Deze speciale Reverso wordt bij opbod verkocht en de opbrengst komt ten goede aan de Duitse Apoplexie Foundation.

Het resultaat van de samenwerking tussen manufactuur Jaeger-LeCoultre en kunstenaar Jonathan Meese zijn twee unieke horloges annex kunstwerken. Zowel liefhebbers van kunst als horloges hebben de mogelijkheid om op deze door Jonathan Meese ontworpen Reverso een bod uit te brengen.

De opbrengst zal worden geschonken aan de Duitse Apoplexie Foundation. Deze in 1993 opgerichte foundation heeft tot doel om patiënten die een beroerte hebben gehad te helpen aan efficiënte zorg. In Duitsland krijgen bijna 270.000 personen per jaar een beroerte.

Hoewel overwegend oudere mensen een beroerte krijgen, worden jaarlijks ook 300 kinderen getroffen door een beroerte. Ongeveer 64% van deze patiënten blijven behoefte houden aan zorg. De Duitse apoplexie Foundation heeft meer dan 480 zelfhulpgroepen geïnitieerd en biedt daarnaast continue ondersteuning. De Duitse Apoplexie Foundation heeft inmiddels meer dan 200 gespecialiseerde zorgafdelingen, de zogenaamde “Stroke Units” gecertificeerd.

Jonathan Meese is schilder, beeldhouwer en kunstenaar gevestigd in Hamburg en Berlijn. Zijn werken bestaan onder meer uit boeken, tekeningen en collages. Zijn werken maken deel uit van prestigieuze collecties, zoals bijvoorbeeld het Centre Pompidou in Parijs, de Saatchi Gallery in Londen en het Städel Museum in Frankfurt. Het centrale thema van zijn werken zijn persoonlijkheden uit de wereldgeschiedenis, mythen en heldhaftige sagen. Zijn werken worden verkocht voor prijzen tot € 60.000.

Als u geïnteresseerd bent in het kopen van een unieke Reverso, kunt u uw bod per e-mail verzenden naar rosenball@svr-pr.de. De minimum biedprijs bedraagt € 6.250. U kunt tot en met 17 juni middernacht een bod uitbrengen. Na ontvangst van uw bod ontvangt u per e-mail een bevestiging van het uitgebrachte bod met informatie over het actuele hoogste bod.

Pin It on Pinterest

Share This