5 april 2013 | De Ressence Type 3 is bijzonder in al zijn facetten. De vormgeving is bijzonder, de uitvoering is bijzonder en de wijze waarop de tijd wordt weergegeven is bijzonder.

Ressence Type 3

Op de zwarte DLC wijzerplaat wordt de tijd weergegeven door drie separate schijven (discs) voor de uren, minuten en seconden. De dagen van de maand zijn afgebeeld op de rand van de wijzerplaat, waarbij de actuele datum is af te lezen op 6 uur. De drie schijven draaien continue evenals de wijzerplaat zelf. Die continue bewegende schijven creëren een bijzonder schouwspel. Door het lichtgevende materiaal dat is gebruikt, is het horloge ook in het donker heel goed af te lezen. Omdat de traditionele wijzers zijn vervangen door ronddraaiende schijven hoeven de wijzers elkaar niet te overlappen, waardoor er minder ruimte nodig is tussen de wijzerplaat en het glas.

De Type 3 is een mechanisch horloge maar door het ronddraaien van de wijzerplaat en de schijven wordt de illusie gewekt alsof je naar een computerscherm kijkt. De vloeistof gevulde wijzerplaat breekt het licht, wat de hersenen ‘fopt’ om de wijzerplaat te zien in twee dimensies in plaats van drie-dimensionaal. Een automatisch werkende thermische klep beschermt tegen eventuele uitzetting of krimp van de vloeistof. Het automatisch opgewonden horloge is voorzien van een weekijzeren kooi van Faraday om de effecten van magnetische velden te minimaliseren.

Ressence Type 3

‘Ressence’ is een samenvoeging van de woorden ‘renaissance’ en ‘essentie’. De zoektocht van Ressence – of liever de zoektocht van Benoît Mintiens, oprichter van Ressence – naar “het essentiële” begon met de vervanging van de traditionele wijzers door platte schijven. De Type 3 neemt een nieuwe stap door de traditionele kroon te laten vervallen. De volledig saffierglazen kastbodem kan gedraaid worden en fungeert dan ook als kroon. Door de wijzerplaat omhoog te trekken kan de tijd en de datum worden versteld. De kastbodem is evenals het horlogeglas gebold, waardoor de Ressence Type 3 zeer comfortabel is te dragen.

Zie ook www.ressence.eu.

Ressence Type 3

Pin It on Pinterest

Share This