23 oktober 2012 | La Grande Maison Jaeger-LeCoultre heeft een speciale collectie dameshorloges in het leven geroepen. Volgens Jaeger-LeCoultre is het fraai vormgegeven damesuurwerk meer dan een horloge, het is een ontmoeting. Dat verklaart dan gelijk de collectienaam: Rendez-Vous.

Jaeger-LeCoultre heeft naar eigen zeggen altijd veel tijd gestoken in dameshorloges, niet alleen qua ontwerp en looks maar ook in het uurwerk. Daarbij kan Jaeger-LeCoultre dan ook putten uit bijna 180 jaar ervaring in het maken van kwalitatief hoogstaande horloges. Voor de heren geldt de gevleugelde uitspraak dat een horloge “het enige sieraad is voor de man”, maar de nuance wil dat doorgaans primair de horlogefunctie van belang is en secundair de rol van sieraad.

Voor de dames ligt dat vaak net ’n tikkie anders: het horloge is bovenal sieraad en het is bijna functionele bijkomstigheid dat je er ook nog de tijd van kan aflezen. De Rendez-Vous collectie vormt daarop geen uitzondering. Sterker nog, dat sommige modellen de kwalificatie “Haute Joaillerie” meekrijgen is dan ook een understatement…

De Rendez-Vous collectie bestaat uit verschillende modellen fraai vormgegeven dameshorloges die allen zijn voorzien van een hoogstaand automatisch mechanisch uurwerk dat volledig in eigen huis is ontwikkeld, vervaardigd en geassembleerd.

Rendez-Vous Night & Day
De horlogekast is van staal of 18 karaat rosé goud en is verkrijgbaar in twee diameters, 29 of 36 mm. Daarnaast is er ook nog een model in 18 karaat wit goud die alleen beschikbaar is met een horlogekast met een diameter van 36 mm. De bezel is uitgerust met diamanten en vormt daarmee een “lichtgevende” cirkel om de wijzerplaat. De wijzerplaat geeft niet alleen de uren, minuten en seconden weer maar is ook voorzien van een dag/nacht-indicator.

De transparante bodemdeksel geeft zicht op het fraaie mechanische manufactuuruurwerk kaliber 967A (29 mm) of kaliber 898A (34 mm) met een frequentie van 4 Hz (28.800 tikken per uur) en de rotor. De automaat heeft een gangreserve van respectievelijk 42 of 43 uur.

Jaeger-LeCoultre Rendez-Vous Night & Day

Rendez-Vous Wild Rose
De Wild Rose is een Rendez-Vous model uit de Haute Joaillerie, die is voorzien van een parelmoeren wijzerplaat die de uren en minuten weergeeft en tevens is voorzien van een dag/nacht-indicator. Het kloppend hart bestaat uit een automatisch mechanisch uurwerk (kaliber 898B) met een frequentie van 4 Hz (28.800 tikken per uur). De gangreserve bedraagt 43 uur. De horlogekast is van 18 karaat wit goud.

Jaeger-LeCoultre Rendez-Vous Wild Rose

Rendez-Vous Tourbillon
De Rendez-Vous Tourbillon is voorzien van het bekende automatische Jager-LeCoultre kaliber 978 dat is voorzien van een tourbillon. Dit horloge heeft een frequentie van 4 Hz en een gangreserve van 48 uur. Op de wijzerplaat zijn de uren en minuten afleesbaar en daarnaast is op 6 uur de tourbillon zichtbaar. De horlogekast is van 18 karaat wit of rosé goud. Naast de Rendez-Vous Tourbillon solo modellen kan ook worden gekozen voor een Rendez-Vous Tourbillon Enamel, een wit of rosé gouden horloge met een emaille wijzerplaat.

Jaeger-LeCoultre Rendez-Vous Tourbillon Enamel

Zie verder ook www.jaeger-lecoultre.com.

Pin It on Pinterest

Share This