10 oktober 2012 | Bell & Ross brengt de geschiedenis weer tot leven met het moderniseren van de eerste polshorloges die tijdens de Eerste Wereldoorlog (1914-1918) werden gedragen.

Het Franse horlogehuis Bell & Ross wijdt zich met hart en ziel aan het laten herleven van oude horloges die de (luchtvaart)geschiedenis gemarkeerd hebben. In dit geval staat de PW1 (Pocket Watch) en zijn evolutie tot Vintage WW1 (Wrist Watch) centraal.

Met de PW1 en de WW1 Argentium behoudt Bell & Ross de magie van vintage horloges en voorziet ze kwalitatief van innoverende uurwerktechnologieën anno nu. Daarbij maakt het horlogehuis tevens gebruik van een “vergeten” materiaal, Argentium. Argentium zilver is een zilverlegering die – in tegenstelling tot sterling zilver – transparant oxideert en beschikt over een prachtige witte glans.

PW1 Répétition Minutes Argentium
Zoals de naam al zegt, is de PW1 voorzien van een zogenaamde Minuterepeater. Naast de Perpetual Calendar en de Tourbillon behoort de (Minute)repeater tot een van de drie mooiste Grand Complications in uurwerken. De titel Grand Complications illustreert dan ook dat de horlogemaker een meesterwerk heeft gecreëerd, een bewijs van uitmuntende expertise en volledige beheersing van de kunst van horlogemaken.

De PW1 Minuterepeater neemt u terug naar de periode dat de tijd niet werd gelezen, maar vooral werd gehoord. Door het indrukken van de knop aan de linkerzijde van de horlogekast geeft het horloge de uren en minuten op aanvraag muzikaal weer. Eerst worden de verstreken uren weergegeven door lage tonen, gevolgd door een reeks van dubbele lage en hoge tonen voor elke verstreken vijf minuten.

De perfect georkestreerde hamertjes produceren een zuiver en zachte melodie die een genot zijn voor het gehoor. Het zakhorloge is voorzien een mechanisch Dubois Dépraz uurwerk dat handmatig wordt opgewonden en een gangreserve heeft van ca. 56 uur. Het uurwerk is gevestigd in een Argentium zilveren horlogekast met een diameter van 49 mm en er wordt een zilveren ketting bijgeleverd.

Vintage WW1 Argentium: van zakhorloge naar polshorloge
De nieuwe WW1 Argentium modellen roepen herinneringen op aan de vroegere polshorloges. De afwerking van de wijzers en de indexen geven het model een tijdloze uitstraling en het koepelvormige glas geeft het horloge een vintage look. Ook het handmatig opwinden doet denken aan vroeger. De Argentium zilveren horlogekast met een diameter van 41 mm huisvest een mechanisch handopwind uurwerk (ETA 7001). De zilver of diepgrijze wijzerplaat geeft de uren, minuten en kleine seconde weer. Het horloge wordt om de pols gedragen door een grijs alligatorlederen band met gespsluiting.

Zie voor meer informatie ook www.bellross.com.


Pin It on Pinterest

Share This