22 mei 2013 | Het Duitse horlogehuis Mühle Glashütte lanceert een duikhorloge voor professionals: Ramus 2000.

Mühle Glashütte Rasmus 2000

Mühle Glashütte, of beter Nautische Instrumente Mühle Glashütte/SA, heeft wat met water. Het levert naast betrouwbare en precieze horloges dan ook diverse maritieme meetinstrumenten.

De hierin door Mühle Glashütte opgedane expertise wordt ook gebruikt in de ontwikkeling van polshorloges. Water of vocht is normaliter de natuurlijke vijand van een mechanische horloge. De Ramus 2000 kan deze vijand aan. De 2000 staat namelijk voor een drukbestendigheid tot 200 bar ofwel tot een waterdiepte van 2.000 meter…

De Mühle Glashütte Ramus 2000 is ontwikkeld op basis van de ervaringen van professionele duikers, experts die onderwater opereren ten behoeve van onderzoek, archeologie en de waterfauna in de Oceanen. Mühle Glashütte heeft gewerkt met een team van wetenschappelijke duikers op het Europese Scientific Diver Center in Rostock om een ​​horloge te maken dat is geoptimaliseerd voor professionele diepzeeduikers. De Ramus is dan ook niet alleen geschikt voor recreatieve duikers maar ook voor professionele duikers.
Mühle Glashütte Rasmus 2000

Het horloge heeft een roestvrijstalen kast met een diameter van 44 mm en is uitgerust met een automatisch uurwerk (SW 200-1) dat beschikt over een gangreserve van 38 uur. De wijzerplaat is naar keuze blauw, zwart of oranje waarop naast de uren, minuten en seconden ook de datum (op 4 uur) afleesbaar is. De wijzers en uurindexen zijn voorzien van superluminova om de tijd ook in het donker goed af te kunnen lezen. Om bestendig te zijn tegen een druk tot 200 bar, is het horlogeglas 3,5 mm dik en is het horloge uitgerust met een geschroefde kroon (op 4 uur). De Ramus 2000 is leverbaar met een rubberen of stalen horlogeband.

De adviesprijs bedraagt € 2.400,- voor de Ramus 2000 met rubberen band en € 2.500,- met roestvrij stalen band.

Zie voor meer informatie www.muehle-glashuette.de.
Mühle Glashütte Rasmus 2000

Mühle Glashütte Rasmus 2000

Pin It on Pinterest

Share This