17 november 2012 | Het Zwitserse horlogehuis Cartier blikt alvast vooruit naar de Salon International de la Haute Horlogerie (SIHH). Tijdens de SIHH, die in de periode van 21 – 25 januari 2013 plaatsvindt in Genève, presenteert Cartier het Calibre de Cartier horloge dat voor het eerst is uitgerust met het eerste automatische chronograafuurwerk van Cartier dat volledig in eigen huis is ontwikkeld, vervaardigd en geassembleerd.

Laziz Hamani © Cartier 2012 – Cartier de Calibre

Het Calibre de Cartier horloge is een robuust horloge dat reeds in 2010 door Cartier werd geïntroduceerd en zal in 2013 voorzien zijn van het manufactuur chronograafuurwerk. Het betreft een collectie van in totaal 8 modellen met een lederen of metalen horlogeband.

De chronograaf (kaliber 1904-CH MC) is voorzien van een vertikale koppeling waarmee de traditionele sprongen van de secondewijzer worden geëlimineerd bij de start- en stopfase en heeft als bijkomend voordeel dat het energieverbruik van de chronograaf wordt gereduceerd. Verder heeft Cartier het uurwerk voorzien van een lineaire “return to zero”-functie, waarmee de wijzers al met een lichte druk op de knop gelijktijdig en nauwkeurig terug schieten naar 0.

Laziz Hamani © Cartier 2012 – Kaliber 1904-CH MC

Het automatische uurwerk heeft een frequentie van 4 Hz (28.800 tikken per uur) en heeft een gangreserve van 48 uur. De wijzerplaat is bovenin voorzien van Romeinse met een oversized XII en onderin van uurindexen. De subdials van de chronograaffunctie zijn gepositioneerd bij 3 uur (minuten) en 9 uur (uren) en het datumvenster is boven de 6 uurs-positie geplaatst. De horlogekast heeft een diameter van 42 mm.

De transparante kastbodem biedt uitstekend zicht op de rotor en het uurwerk dat is opgebouwd uit 269 onderdelen. De rotor en het uurwerk is uiterlijk verfraaid met Côtes de Genève-decoratie.

Zie voor meer informatie www.cartier.com.

Laziz Hamani © Cartier 2012 – Cartier de Calibre

Pin It on Pinterest

Share This