22 februari 2015 | Afgelopen maand beleefde een volstrekt nieuwe IWC Portugieser Annual Calendar (dag-datum-maand) zijn finest hour tijdens de Salon International de la Haute Horlogerie (SIHH) 2015 in Genève.

Portugieser Annual Calendar | allesoverhorloges.nl

IWC is continu bezig de Portugieser-collectie te voorzien van nieuwe, opvallende complicaties. Na de minute-repeater (1995), de 7-daagse gangreserve (2000), de eeuwigdurende kalender (2003), de Tourbillon Mystère (2004), de constant force Tourbillon (2011) volgde in 2013 het handopgewonden uurwerk met een gangreserve van 8 dagen. Voornoemde complicaties (her)bevestigen keer op keer de reputatie van de Portugieser uurwerken als kopstukken die op Champions League-niveau meespelen in de Haute Horlogerie.

En dit jaar debuteert dan de nieuwe en 1e Portugieser Annual Calendar. De jaarkalender sluit het gat tussen de uurwerken met een relatief eenvoudige datumweergave en de gecompliceerde eeuwigdurende kalender. De dag, datum en maand worden in drie afzonderlijke, halfronde ramen weergegeven ter hoogte van 12 uur. Het schakelmechanisme houdt automatisch rekening met de verschillende lengtes van de afzonderlijke maanden.

 

Portugieser Annual Calendar | allesoverhorloges.nl

Maar in tegenstelling tot een eeuwigdurende kalender kan de jaarkalender geen rekening houden met de afwijkende lengte van de maand februari of de schrikkeljaren. Eenmaal per jaar aan het eind van de maand februari moet de datum handmatig worden gecorrigeerd. Het nieuwe manufactuurkaliber 52.850 is uitgerust met twee veertonnen die het uurwerk voor een periode van 7 dagen voorzien van energie zonder dat het horloge tussentijds moet worden opgewonden.

De Portugieser Annual Calendar is beschikbaar in 18-karaat roodgouden horlogekast (Ref. IW503504) met een verzilverde wijzerplaat of in een roestvrij stalen horlogekast met een verzilverde (Ref. IW503501) of middernacht blauwe wijzerplaat (Ref. IW503502) voorzien van Arabische cijfers. Alle versies van het horloge zijn voorzien van zwarte Santoni alligator lederen horlogebanden. Het licht gebogen saffierglas maakt de kast slank en onderstreept de klassieke elegantie van het horloge. De transparante kastbodem biedt goed zicht op het 52.850 kaliber en de rotor.

Portugieser Annual Calendar | allesoverhorloges.nl

Zie ook www.iwc.com

 

 

Pin It on Pinterest

Share This