Vacheron Constantin Traditionelle Complete Calendar | Alles over Horloges

Sinds 2006 biedt het Zwitserse horlogehuis Vacheron Constantin via zijn Excellence Platine Collection buitengewone horloges aan, vaak uitgevoerd met gecompliceerde uurwerken en in gelimiteerde oplages. En uitgevoerd in 950 platina. Het nieuwe model binnen de fameuze collectie belicht een tijdloze ster binnen de mechanische uurwerken: de annual calendar.

Vacheron Constantin Traditionelle Complete Calendar | Alles over Horloges

De nieuwe Traditionnelle Complete Calendar, een uiterst fraai exemplaar bovendien, heeft een 950 platina horlogekast met een diameter van 41 mm. Op de gezandstraalde wijzerplaat met de ‘geheime’ Pt950-inscriptie tussen 4 en 5 uur zijn naast de uren, minuten en centrale seconde ook nog de dag (tussen 9 en 10 uur), maand (tussen 2 en 3 uur) datum (via blauwe centrale wijzer) en de maanfase (boven 6 uur) afleesbaar.

Vacheron Constantin Traditionelle Complete Calendar | Alles over Horloges

De opmerkelijk nauwkeurige maanfase-indicatie vereist slechts één aanpassing om de 122 jaar (vergeleken met ca. drie jaar voor een ‘eenvoudige’ maanfase).

Vacheron Constantin Traditionelle Complete Calendar | Alles over Horloges

Het kloppend hart van het horloge wordt gevormd door automatisch manufactuur kaliber 2460 QCL. Het uurwerk tikt met een frequentie van 4 Hz, wordt automatisch opgewonden door een rotor van 22 karaat goud en beschikt over een gangreserve van ca. 40 uur. De Traditionnelle Complete Calendar is waterbestendig tot 30 meter, wordt om de pols gedragen door een donkerblauw alligator lederen band met vouwsluiting en is beschikbaar in een gelimiteerde oplage van 100 stuks.


Specificaties Traditionnelle Complete Calendar

UurwerkAutomatisch manufactuur uurwerk
Referentie4010T/000P-B345
Kaliber2460 QCL
Aantal onderdelen308
Robijnen27
Frequentie4 Hz (28.800 A/H)
Gangreserveca. 40 uur
Materiaal950 platina
Diameter41 mm
Kastdikte10,72 mm
Wijzerplaat950 platina gezandstraald
HorlogeglasSaffierglas
KastdekselTransparant
HorlogebandDonkerblauw alligator lederen band
Horlogebandsluiting950 platina vouwsluiting
Waterresistant30 meter (3 BAR)
FunctiesUren, minuten, centrale seconde, dag, datum, maand en maanfase
Limited edition100

Zie ook Vacheron Constantin.

Pin It on Pinterest

Share This