30 november 2012 | Tijdens de Masters of LXRY presenteert het Zwitserse IWC Schaffhausen de Portuguese Sidérale Scafusia, het meest exclusieve en gecompliceerde horloge uit de geschiedenis van het merk IWC.

Na tien jaar intensief onderzoek is het Zwitserse horlogehuis IWC er in geslaagd om in één horloge de zonnetijd te combineren met de sterrentijd naast andere complicaties. Van donderdag 6 tot en met maandag 10 december a.s. zal het bijzondere horloge te zien zijn in de RAI Amsterdam. Het horloge heeft een waarde van CHF 750.000,- (ruim € 630.000,-) en zal tijdens de Masters of LXRY voor de eerste keer in Nederland te zien zijn. De voorzijde van de Portuguese Sidérale Scafusia, met een horlogekast van 46 mm, wordt gedomineerd door een constant force tourbillon op 9uur.

Naast de reguliere zonnetijd is tevens de siderale tijd op een aparte subdial af te lezen. Het horloge heeft een gangreserve van 4 dagen (96 uur) en de gangreserve indicator is gepositioneerd tussen 4 en 5 uur. Ook de achterzijde is indrukwekkend met een kaart van de sterrenhemel en een eeuwigdurende kalender. De horizon toont de nachthemel zoals de drager die zelf ziet op een geografische locatie naar keuze. Kortom, wie die horloge koopt wordt dus de eigenaar van een horloge met een eigen, speciaal voor de koper aangepaste sterrenconstellatie.

Uniek horloge
De Portuguese Sidérale Scafusia wordt exclusief vervaardigd in opdracht van de koper. De sterrenkaart en de horizon, maar ook de tijden voor zonsopkomst en zonsondergang moeten worden berekend en weergegeven voor een exacte locatie die door de koper is opgegeven. Hierdoor moeten afzonderlijke mechanische onderdelen speciaal vervaardigd, geassembleerd en aangepast worden. Dat de koper een uniek horloge verkrijgt is dan ook een understatement.

200 mogelijke combinaties
Als speciale service kunnen kopers hun eigen horloge ontwerpen binnen de grenzen van de designfilosofie van IWC. Er zijn individuele keuzen mogelijk voor kastmaterialen (bijvoorbeeld goud of platina), wijzerplaatkleuren, indexen en banden. Dit resulteert in 200 mogelijke combinaties. Door de individuele benadering en de veeleisende ontwerpwerkzaamheden, moeten kopers zeer veel geduld betrachten want het vergt ongeveer een jaar voordat het horloge kan worden afgeleverd!

Tijdens de Masters of LXRY is het horloge voor VIP-klanten op afspraak exclusief te bezichtigen bij Gassan.

Pin It on Pinterest

Share This