20-4-2012 | Toegegeven, zoals de naam al zegt richt allesoverhorloges.nl zich met name op polshorloges, in het bijzonder op mechanische horloges. En onderhavig uurwerk kwalificeert zich allesbehalve als een polshorloge. Anderzijds is dit een wel zo bijzonder uurwerk dat wij u dit niet willen onthouden.

Het jaar 2012 is volgens de Chinese kalender het ‘Jaar van de draak’. Speciaal daarvoor heeft het Zwitserse horlogehuis Parmigiani een zeer exclusief uurwerk vervaardigd onder de toepasselijke naam ‘Le Dragon et La Perle du Savoir’ (De draak en de parel van de wijsheid). Met het unieke uurwerk “wekt” Parmigiani de Chinese mythologie tot leven. De ronddraaiende draak jaagt een parel na en geeft daarbij de tijd aan. Het uurwerk is vervaardigd van goud, zilver en kristal en voorzien van talrijke edelstenen en jade. Het uurwerk bestaat uit 1.000 onderdelen en het vergde meer dan 5.800 uur om het uurwerk te maken!

Met de vervaardiging van ‘Le Dragon et La Perle du Savoir’ illustreert Parmigiani haar bijzondere expertise in het ontwikkelen van gecompliceerde uurwerken.

Tja, over smaak valt niet te twisten en je moet er van houden, maar dan heb je wel wat. Overigens is ‘houden van’ in dit geval niet genoeg, want je moet bijzonder gefortuneerd zijn om dit unieke uurwerk te kunnen betalen. Kostprijs € 3 miljoen.

Zie voor meer informatie www.parmigiani.ch.

Pin It on Pinterest

Share This