3 december 2012 | Officine Panerai presenteert tijdens SIHH 2013 de nieuwe Luminor 1950 8 Days Rattrapante Titanio.

De Panerai Luminor 1950 8 Days Rattrapante Titanio (ref. PAM00530) heeft een horlogekast van geborsteld titanium met een diameter van 47 mm en is voorzien van de voor Panerai kenmerkende veiligheidshendel voor de kroon. Deze constructie draagt er mede toe bij dat het horloge waterdicht is tot 10 ATM (ca. 100 meter).

De transparante bodemkast is zichtbaar door een manufactuuruurwerk P.2006 dat is volledig is ontworpen, ontwikkeld en geassembleerd bij Panerai in Neuchâtel. Het uurwerk tikt met een frequentie van 4 Hz (28.800 bewegingen per uur) en heeft een gangreserve van 8 dagen, waarbij de resterende gangreserve kan worden afgelezen op een lineaire indicator boven 6 uur.

De rattrapante chronograaf, ook wel split-second chronograaf genoemd, heeft twee secondewijzers. De eerste wordt bediend door de knop bij 8 uur, die dient om de chronograaffunctie te starten, te stoppen en te resetten, en de tweede wijzer wordt bediend door de knop bij 10 uur, waarmee een tweede gebeurtenis of een tussentijd kan worden gemeten.

De bezel is gemaakt van gepolijst titanium en omringt een grote zwarte wijzerplaat. De uurindexen en de uur- en minuutwijzers en de wijzers van de subdials van de chronograaf zijn voorzien van superluminova voor een goede afleesbaarheid in het donker of onder water. Het horloge wordt om de pols gedragen met een zwart rubberen band voorzien van de naam “Panerai”.
Het horloge wordt geleverd met een tweede verwisselbare band en een stalen schroevedraaier om te banden te kunnen verwisselen.

De Luminor 1950 8 days Rattrapante titanio maakt deel uit van de Officine Panerai Specialties collection en kent een gelimiteerde oplage van 300 stuks.

Pin It on Pinterest

Share This