13 september 2012 | Officine Panerai lanceert een nieuw horloge binnen de collectie: de Luminor Submersible 1950 Amagnetic 3 days Automatic Titanio. Met de lancering van dit nieuwe model onderstreept Panerai haar creativiteit in het zoeken van technisch geavanceerde oplossingen.

Overigens heeft die innovatie bij Panerai vooral betrekking op (het verbeteren van de) functionaliteit. Bij de Luminor Submersible 1950 3 Days Automatic Amagnetic Titanio bestaat die innovatieve functionaliteit uit het gebruik van weekijzer om een opmerkelijk hoge weerstand tegen magnetische velden te bewerktstelligen: 40.000 A/m (ampère per meter). Deze limiet is ruim acht keer hoger dan de internationale normen zoals vastgesteld door de Normes de l’Industrie Horlogère Suisse (NIHS 90-10).

Een dergelijke hoge limiet is gerealiseerd door gebruik te maken van een speciale interne behuizing die is gemaakt van weekijzer van de hoogste zuiverheid, die het mechanische uurwerk omsluit en isoleert en daarmee als een “kooi van Faraday” de stroom van magnetische velden afleidt. De zacht ijzeren binnenkast bevindt zich direct onder de wijzerplaat, welke is gemaakt van hetzelfde materiaal.

Deze constructie is niet alleen nuttig in extreme omstandigheden, maar ook in het dagelijks leven anno nu. Horloges worden immers dagelijks blootgesteld aan diverse magnetische velden die worden opgewekt door apparaten die wij vrijwel dagelijks gebruiken zoals huishoudelijke apparaten, computers, mobiele telefoons, etc. Dergelijke magnetische velden kunnen de beweging van het uurwerk merkbaar vertragen en in extreme omstandigheden zelfs het uurwerk kunnen doen stilvallen. Een omstandigheid die zich vrijwel niet kan voordoen bij de nieuwe Luminor Submersible 1950 3 Days Automatic Amagnetic Titanio.

De interne kast van weekijzer is opgenomen in een horlogekast van geborsteld titanium met een diameter van 47 mm. De horlogekast is op drie uur voorzien van de voor Panerai kenmerkende hefboomconstructie voor het blokkeren van de kroon. Deze constructie draagt een fors steentje bij aan het realiseren van een waterbestendigheid tot een diepte van 300 meter onder water.

Het horloge is uitgerust met een unidirectioneel draaiende bezel waarmee de verstreken duiktijd eenvoudig kan worden afgelezen. De titanium bezel is voorzien van een zwart keramieke inleg met titanium indexen Het horloge wordt aangestuurd door een automatisch mechanisch manufactuuruurwerk (P.9000) dat tikt met 28.800 bewegingen per uur (4 Hz) en heeft een gangreserve van 3 dagen.

Op de zwarte wijzerplaat zijn de uren, minuten, kleine sekonde en de datum afleesbaar. Voor een goede afleesbaarheid in het donker (of onder water) zijn de uurindexen voorzien van superluminova. Het horloge wordt geleverd met een zwart rubberen band met titanium gespsluiting, een reserveband en gereedschap om de band te kunnen verwisselen.

De Panerai Luminor Submersible 1950 3 days Automatic Amagnetic Titanio met referentienummer PAM00389 is vanaf oktober verkrijgbaar en de adviesverkoopprijs bedraagt € 8.900,-. Zie voor meer informatie ook www.panerai.com.

Pin It on Pinterest

Share This