4 september 2012 | Het Zwitserse Oris is de officiële tijdwaarnemer en partner van de RAID Suisse-Paris Rallye International, een rally van klassieke auto’s. Ter ere van de 22e editie van de RAID Suisse-Paris brengt Oris de RAID 2012 Chronograph limited edition uit.

De RAID Suisse-Parijs is voor het eerst gehouden in 1991. Het betreft een rally van klassieke auto’s met een bouwjaar van 1975 of ouder en beslaat een afstand van 600 mijl die begint in Basel en eindigt in Parijs. Deze rally heet met recht een uitdaging, niet alleen voor de rallyteams om de juiste route te volgen en te voldoen aan strikte termijnen maar zeker ook voor de oude auto’s om de race ongedeerd te voltooien.

Het ontwerp van de Oris RAID 2012 Chronograph limited edition is geïnspireerd op het dashboard van de winnende auto van de RAID Suisse-Paris 2011, een
Cadillac uit 1942 serie 62 sedan.

© Oris – De winnende Cadillac uit 1942 (serie 62 sedan) van de RAID Suisse-Paris 2011

De klassiek vormgegeven automatische chronograaf is gehuisvest in een roestvrij stalen horlogekast met een doorsnee van 43,50 mm. De zwart-grijze wijzerplaat is voorzien van Arabische cijfers, 2 subdials voor de chronograaffunctie, 2e tijd indicator met 24-uurs verdeling en datumaanduiding op 6 uur. De uurindexen en  de wijzers zijn voorzien van superluminova.

Op de bodemkast is het logo afgebeeld van de RAID Suisse-Paris. Het geheel wordt om de pols gedragen door een zwartlederen band met vouwsluiting. De limited edition wordt geleverd in een speciale luxe houten geschenkverpakking en de oplage is beperkt tot 500 stuks. De Zwitserse verkoopprijs bedraagt CHF 3.900.

Zie voor meer informatie www.oris.ch.

Pin It on Pinterest

Share This