Oris Royal Flying Doctor Service Limited Edition II | Alles over Horloges

Oris blaast de samenwerking met de Royal Flying Doctor Service van Australië nieuw leven in. De Australische Royal Flying Doctor Service is één van ’s werelds meest iconische aeromedical services.

De Royal Flying Doctor Service biedt noodhulp en basisgezondheidszorg aan mensen die wonen op het – uitgestrekte – achterland van Australië (over de wereld bekend als Outback). De Royal Flying Doctor Service exploiteert een vloot van meer dan 60 vliegtuigen vanuit bases verspreid over Australië, met inbegrip van de Zwitserse Pilatus PC-12. Binnenkort zal de vloot worden uitgebreid met de Pilatus PC-24, een vliegtuig dat geschikt is voor de lange afstand.

 

Oris Royal Flying Doctor Service Limited Edition II

 

Om de hernieuwde samenwerking met de Flying Doctors te onderstrepen lanceert Oris de Flying Doctor Service Limited Edition II. Deze Limited Edition II is net als de Limited Edition I uitgerust met een pulsometer, waarmee de polsslag van een patiënt kan worden gemeten.

De Oris Royal Flying Doctor Service Limited Edition II is gebaseerd op de legendarische Oris Big Crown collectie. De roestvrij stalen kast heeft een diamater van 45 mm en is uitgerust met een zwarte wijzerplaat met Arabische cijfers, indexen en wijzers die zijn voorzien van Superluminova. Het kloppend hart bestaat uit het automatische Oris kaliber 735, gebaseeerd op Sellita SW 220-1.

Op de wijzerplaat is een pulsometer-schaal is in een contrasterende diep oranje aangebracht. Deze kleur valt op de zwarte wijzerplaat niet alleen goed op, maar is ook een verwijzing naar de kleur grond in het achterland van Australië, waar de Royal Flying Doctor Service grotendeels haar medische diensten verricht. Rond de wijzerplaat is een bi-directioneel draaiende bezel aangebracht die kan worden gebruikt als timer of een tweede tijdzone.

Oris Royal Flying Doctor Service Limited Edition II

Het logo van de Royal Flying Doctor Service is aangebracht op 12 uur op de wijzerplaat en ook op het kastdeksel. De oplage van de Oris Flying Doctor Service is gelimiteerd tot 2.000 stuks en wordt geleverd met een lederen band (adviesprijs CHF 1.900) of met een alligator lederen of een roestvrij stalen band (adviesprijs CHF 2.100).

Oris Royal Flying Doctor Service Limited Edition II | Alles over Horloges

Met de verkoop van de limited edition II zal Oris ook een donatie doen aan de Royal Flying Doctor Service. Dus koop een Oris en help gelijk de Flying Doctors!

Het horloge wordt geleverd in een luxe houten geschenkbox waarop ook het fraaie logo van de Royal Flying Doctor Service is aangebracht.

Zie voor meer informatie Oris.

Pin It on Pinterest

Share This