28 september 2012 | De Challenge International de Tourisme was de 3e vliegwedstrijd die de FAI (Federation Aeronautique Internationale) tussen 12 en 28 augustus 1932 organiseerde in Berlijn, Duitsland. Deze wedstrijd bestond uit drie onderdelen: technische vaardigheden, een rally door Europa en een maximumsnelheid test met tenminste twee passagiers aan boord.

Deze vliegwedstrijd werd gewonnen door piloot Franciszek Żwirko en zijn monteur Stanisław Wigura. Dit was niet alleen het resultaat van hun vaardigheden op het gebied van de luchtvaart maar ook vanwege het technische ontwerp van hun RWD-6 vliegtuig. Met deze overwinning schreven zij Poolse geschiedenis en werden zij nationale helden.

Het Zwitserse horlogehuis Oris introduceert als eerbetoon aan deze Poolse bemanning de Oris Challenge International de Tourisme 1932 limited edition. Het horloge is uitgevoerd als Big Crown. De roestvrij stalen kast met een diameter van 44 mm huisvest een uurwerk met kaliber SW 200. Het automatische uurwerk tikt met 28.800 bewegingen per uur (4 Hz) en de gangreserve bedraagt 38 uur. Op de zwarte wijzerplaat zijn de uren, minuten, seconde en datum afleesbaar. De uur- en minutenwijzers en de Arabische cijfers zijn voorzien van superluminova.

[/image] Als eerbetoon aan startnummer 6 van het Poolse vliegtuig is het contragewicht van de centrale secondewijzer voorzien van het nummer 6. De transparante kastbodem, die is voorzien van een silhouet van de Poolse RWD-6, biedt vrij zicht op het uurwerk. De horlogekast is voorzien van een geschroefde kroon en is waterbestendig tot 100 meter onder water. Het horloge wordt om de pols gedragen door een bruin lederen band met vouwsluiting.

De Oris Challenge International de Tourisme 1932 wordt geleverd in een fraaie luxe horlogedoos met een certificaat en Zippo aansteker, een icoon dat eveneens verbonden is met het jaar 1932 omdat het merk in dat jaar het levenslicht zag. De oplage is gelimiteerd tot 1932 stuks.

Zie voor meer informatie ook www.oris.ch.

Pin It on Pinterest

Share This