9 september 2013 | Het Zwitserse horlogehuis Oris is als officiële tijdwaarnemer verbonden aan het Swiss Air Racing Team, het enige Zwitserse team dat deelneemt aan de Reno Air Races, ook wel bekend als National Championship Air Races.

Swiss Air Racing Team
© Swiss Air Racing Team

De Reno Air Races dateren van 1964 en toont de vaardigheden en prestaties van vliegers in diverse vliegtuigen. Het Swiss Air Racing team nam in 2010 voor het eerst deel aan de Reno Air Races vanaf Reno Stead Airfield, Nevada, Verenigde Staten.

De team piloot van het Swiss Air Racing Team, Don Vito Wypraechtiger, was de eerste piloot met de Zwitserse nationaliteit ooit die zich wist te kwalificeren voor dit prestigieuze evenement. In 2012 ontving het Swiss Air Racing Team de Team of the Year-award.

Als eerbetoon aan deze samenwerking lanceert Oris voor een 3e keer een limited edition horloge dat is gebaseerd op het succesvolle BC3 ontwerp: Air Racing Edition III.

Oris Air Racing Edition III limited edition

Het horloge is gehuisvest in een roestvrij stalen horlogekast met zwart DLC-coating met een diameter van 42 mm. Opvallend kenmerk van de Oris Air Racing Edition III is de wijzer met de rood-witte zebraprint die is geïnspireerd op de snelheidsmeter uit een cockpit. Deze unieke en duidelijk zichtbare wijzer stelt de piloot in staat zich te focussen op de minuutindicator, een cruciale functie tijden een VFR-vlucht (= Visual Flight Rule-Navigation). De kastbodem is voorzien van het Oris Air Racing logo.

Oris Air Racing Edition III

De Oris Racing Edition III is leverbaar in een beperkte oplage van 1.000 stuks en wordt geleverd in een speciale Aviation Box voorzien van een kompasaanwijzing op de deksel. De adviesprijs bedraagt CHF 1.500.

Oris Racing Edition III limited edition

Specificaties Oris Air Racing Edition III

UurwerkMechanisch, Automatisch
Referentie01 735 7641 4794-07 5 22 91B
KaliberOris 735 (gebaseerd op SW 220)
Robijnen26
A/H28.800 (4 Hz)
Gangreserve38 uur
Materiaal horlogekastRoestvrij staal voorzien van DLC-coating
Diameter42 mm
WijzerplaatZwart uitgevoerd met witte Arabische cijfers en indexen voorzien van Superluminova
HorlogeglasSaffierglas
KastbodemGeschroefde bodemdeksel voorzien van Oris Air Racing logo
HorlogebandZwart textiel
HorlogebandsluitingRoestvrij stalen gesp-sluiting voorzien van DLC-coating
Waterresistant100 meter (10 BAR)
ComplicatiesVFR-wijzer, secondewijzer, dag en datum
Limited editionJa, oplage gelimiteerd tot 1.000 stuks

Zie voor meer informatie www.oris.ch

Pin It on Pinterest

Share This