Bremont F-15 Eagle Driver

Voor het eerst in haar geschiedenis zal het Engelse horlogehuis Bremont een horloge uit de militaire collectie veilen. Het betreft de F-15 Eagle Driver, een horloge uit de militaire collectie in het kader van de samenwerking tussen Bremont en de Amerikaanse luchtmacht.

Horloges uit de militaire collectie worden onderworpen aan een strenge en strikte verificatieprocedure en zijn exclusief beschikbaar voor militairen uit het bewuste legeronderdeel. Bij zeldzame uitzondering heeft de Amerikaanse luchtmacht, meer in het bijzonder de F-15C Community, Bremont toestemming verleend om de F-15 Eagle Driver met nr. 015 te veilen.

Het doel van de veiling is het ondersteunen van de Red River Valley Fighter Pilots Association, een liefdadigheidsorganisatie, genaamd “River Rats”. Sinds 1970 heeft “The River Rats” meer dan 1.100 schoolbeurzen toegekend met een waarde van meer dan 2,3 miljoen dollar.

Bremont F-15 Eagle Driver | Alles over Horloges

De veiling is met recht een “Once in a lifetime opportunity” om in het bezit te komen van een uniek horloge en zal nooit meer worden aangeboden. De speciale militaire editie van de Bremont “F-15 Eagle Driver” is een uniek en op maat gemaakt horloge dat normaliter exclusief beschikbaar is voor huidige of voormalige F-15 piloten.

In samenwerking met The Boeing Company is het Bremont “Eagle Driver” horlogeproject gebaseerd op de retail Bremont Boeing Model 1, met een verkoopadviesprijs van $ 4,995 dollar. Alle opbrengsten gaan naar “The River Rats”.

Bremont F-15 Eagle Driver

De F-15 Eagle Driver is voorzien van een roestvrijstalen kast met een diameter van 43 mm. Op de zwarte wijzerplaat prijkt de afbeelding van een F-15 en de Adelaar, het embleem van de F-15 squadrons. Het horloge geeft de uren, minuten, (centrale) seconden en de datum weer.

Bremont F-15 Eagle Driver

De transparante kastbodem biedt goed zicht op het kloppend hart, bestaande uit een automatisch uurwerk (BE-36AE) dat tikt met een frequentie van 28.800 bewegingen per uur en beschikt over een gangreserve van 38 uur. Het uurwerk heeft zich gekwalificeerd als chronometer. Een nadere toelichting en uitgebreidere specificaties vindt u in in de brochure Special project Military Bremont F-15 Eagle Driver Watch.

Bremont F15 Eagle Driver Watch | Alles over Horloges

© Boeing | F-15 Strike Eagle

Wilt u gebruik maken van de zeldzame mogelijkheid om een een uniek horloge te bemachtigen dat is uitgebracht als eerbetoon aan een superieure straaljager? Breng dan hier uw bod uit!


De Boeing F-15 Strike Eagle is een tactische straaljager die onder alle weersomstandigheden inzetbaar is. Er bestaan diverse uitvoeringen, met een bemanning van 1 of 2 personen.

De tweemotorige F-15 is gericht op het behalen en op het behouden van luchtoverwicht. Het primaire doel van de inzet van de F-15 is het binnendringen van vijandelijk luchtruim en daar iedere vorm van dreiging in de lucht uitschakelen. Het toestel bezit een reeks wapen- en afweersystemen om vijandelijke dreiging waar te nemen, te identificeren, te volgen en aan te vallen terwijl het toestel in het eigen of in vijandelijk luchtruim vliegt. De F-15 vormt al jaren de betrouwbare multirole ruggengraat van de Amerikaanse luchtmacht (USAF).

Boeing F-15 Strike Eagle

De F-15 wordt door vele militaire experts aangewezen als ’s werelds beste straaljager van de moderne militaire geschiedenis. Oorspronkelijk ontwikkeld en gebouwd door McDonnell Douglas in de jaren 1970, heeft de F-15 Eagle een verbazingwekkend overwinningsrecord van 104 neergehaalde vijandelijke toestellen tegen nul verliezen.

 

Pin It on Pinterest

Share This