3 oktober 2012 | Het zal u wellicht niet ontgaan zijn dat vanaf 31 oktober a.s. de nieuwste James Bond-film in de Nederlandse bioscopen draait: “SKYFALL”. James Bond, met de wereldberoemde codenaam 007, is een fictief personage die in het leven is geroepen door de Britse schrijver Ian Fleming. James Bond is meesterspion in dienst van de MI6 van het Verenigd Koninkrijk. In 1962 verscheen de 1e James Bond-film op het witte doek onder de titel “Dr. No”. Dit jaar viert James Bond dus zijn gouden jubileum. SKYFALL is de 23e filmeditie van James Bond die op 28 oktober a.s. in theater Tuschinski te Amsterdam zijn première beleeft.

Zoals dit jaar al eerder aangekondigd op allesoverhorloges.nl zal James Bond in SKYFALL, evenals in de voorgaande zes filmedities, ook weer een Omega dragen: de Seamaster Planet Ocean 600M. Om deze zevende ondersteunende rol in een Bond-film te vieren, lanceert het Zwitserse horlogehuis Omega een limited edition: Omega Seamaster Planet Ocean 600M “SKYFALL”.

Zoals het een Seamaster betaamt, is dit horloge uiteraard geschikt om elk avontuur onder water het hoofd te bieden. Het horloge is uitgerust met een uni-directioneel draaibare bezel, een heliumventiel en is tot 600 meter waterdicht. De horlogekast is van geborsteld en gepolijst roestvrij staal en heeft een diameter van 42 mm.

De roterende bezel onderscheidt zich met een zwart keramische ring met een chroom-nitride duikschaal. Zowel de uur-indexen op de mat gestructureerde zwarte wijzerplaat als de wijzers zijn bekleed met wit SuperLumiNova, die in het donker blauw opkleuren. Om het voor de duikers mogelijk te maken om in een oogopslag hun verstreken tijd onder water af te lezen, lichten de minutenwijzer en de stip op de bezel op in afwijkend groen. De datum is op 3 uur gepositioneerd.

Grappig en opvallend detail is dat het 007-logo de 7-uurs index markeert. Het kloppend hart van de Seamaster Planet Ocean bestaat uit het nieuwe omega’s Co-Axial kaliber 8507. De transparante kastbodem biedt zicht op de rotor van het automatische uurwerk waarop “SKYFALL 007” is gegraveerd. Het horloge wordt om de pols gedragen met een roestvrijstalen armband waarvan de sluiting is voorzien van de gravure “007”. Klik hier om meer te zien van het horloge.

De Seamaster Planet Ocean 600M SKYFALL wordt geproduceerd in een beperkte oplage van 5.007 stuks en wordt geleverd in een speciale presentatiebox. Zie voor meer informatie ook www.omegawatches.com.

Pin It on Pinterest

Share This