24 januari 2013 | Het horlogehuis Linde Werdelin presenteert deze week in Genève een nieuw horloge binnen de de Oktopus collectie: de Oktopus II Moon collectie.

Linde Werdelin Oktopus II Moon Black

De Oktopus II Moon is uitgerust met de eerste complicatie die door Linde Werdelin geheel in eigen huis is ontworpen, ontwikkeld en geproduceerd. In 2010 lanceerde Linde Werdelin het eerste Oktopus Moon model in een gelimiteerde oplage van 29 stuks. De nieuwe Oktopus II modellen uit de Moon-collectie verschijnen in twee verschillende uitvoeringen met een totale oplage van 59 stuks. Voor u zich verwondert over dit ietwat “onlogische” aantal: het betreft een subtiele verwijzing naar de maanfase aangezien de duur van de maancyclus namelijk 29½ dag in beslag neemt.

De ene uitvoering bestaat uit de Oktopus II Moon Gold en heeft een horlogekast van DLC Titanium en 18 karaat rosé goud en is voorzien van een keramische bezel. De oplage van dit model is gelimiteerd tot 12 stuks. De andere uitvoering is de Oktopus II Moon Black en heeft een volledig DLC Titanium horlogekast met een keramische bezel en opvallend blauwe details op de wijzerplaat. De oplage van dit model is gelimiteerd tot 47 stuks.

De ontwikkeling van de Oktopus II Moon was een bijzondere uitdaging voor Linde Werdelin, want dit is de eerste volledig in eigen huis ontwikkelde en geproduceerde complicatie. Deze complicatie toont op de wijzerplaat een realistische fase van de maan, in de zin dat de afbeelding overeenkomt met de maan zoals deze ook kan worden waargenomen in de lucht. Hoe meer de cyclus in de maand vordert, hoe meer het maanoppervlak ook zichtbaar wordt op de wijzerplaat.

Linde Werdelin Oktopus II Moon Gold

De wijzerplaat bestaat uit drie opengewerkte lagen, wat diepte in het horloge creëert. Op de “bodem” ligt de maan. De onderste laag van de wijzerplaat bestaat uit een uitgesneden oppervlak die de nachtelijke hemel moet voorstellen. Deze hemel is blauw bij de Oktopus II Moon Black en bruin op de Oktopus II Moon Gold. De tweede opengewerkte laag is voorzien van Côtes de Genève decoratie en de bovenste derde laag is voorzien van het Linde Werdelin logo en Arabische cijfers. Daarboven wordt de tijd weergegeven door de uur-, minuut- en secondewijzer.

Zowel de wijzers als de cijfers zijn voorzien van Superluminova voor een goede afleesbaarheid in het donker. De diverse fasen van de maan zijn zichtbaar tussen 4 en 8 uur. Tussen 1 en 2 uur zijn drie vensters beschikbaar (aangeduid met de cijfers 11, 10 en 9) waarmee de maancyclus nauwkeuriger wordt weergegeven.

Linde Werdelin Oktopus II

De horlogekast van de Oktopus II Moon heeft -evenals de andere modellen uit de Oktopus II collectie – een bijzondere constructie. Deze constructie bestaat uit vijf delen waarmee een hoge mate van waterdichtheid kan worden gerealiseerd. Daarnaast is het horloge door het gebruik van ondermeer goud, titanium en karamiek uitermate goed beschermd tegen corrosie.

De horlogekast is voorzien van een centrale kamer waarin het uurwerk is gehuisvest en daaromheen zijn vier kastdelen samengevoegd door middel van 16 schroeven. Al met al is sprake van een redelijk forse horlogekast met een diameter van 44 x 46 mm en een hoogte van 15 mm. De bezel wordt aan de centrale kamer vastgezet met acht schroeven. Het uurwerk wordt “verzegeld” in de centrale kamer door middel van een geschroefde bodemdeksel van DLC titanium die is voorzien van de afbeelding van een Oktopus. De Oktopus II Moon is waterdicht tot 300 meter.

De horloges uit de Oktopus II Moon-collectie zijn vanaf februari 2013 te verkrijgen. De adviesprijs bedraagt CHF 27.000,- exclusief BTW voor de Oktopus II Moon Gold (12 stuks) en CHF 12.500,- exclusief BTW voor de Oktopus Moon II Black (47 stuks).

Zie voor meer informatie www.lindewerdelin.com.

Linde Werdelin Oktopus II Moon Black

Pin It on Pinterest

Share This