10 september 2012 | Linde Werdelin introduceert de Oktopus II Double Date Titanium Blue. Dit model betreft een verdere doorontwikkeling van de eerder dit jaar tijdens Baselworld gelanceerde concept Oktopus II Double Date die was uitgevoerd in titanium met een zwarte wijzerplaat.

De nu geïntroduceerde Oktopus II wordt in de collectie opgenomen als Oktopus II Double Date Titanium Blue. En de toevoeging “Blue” heeft natuurlijk een reden want dit model is voorzien van diverse blauwe kenmerken, zoals bijvoorbeeld blauw lichtgevende indexen, blauw Linde Werdelin logo en blauwe tandwielen voor de grote datum.

De Oktopus II Double Date heeft een bijzondere constructie die bestaat uit vijf delen waarmee een hoge mate van waterdichtheid kan worden gerealiseerd. Daarnaast is het horloge door het gebruik van ondermeer goud, titanium en karamiek uitermate goed beschermd tegen corrosie. De horlogekast is voorzien van een centrale kamer waarin het uurwerk is gehuisvest en daaromheen zijn vier kastdelen samengevoegd door middel van 16 schroeven.

Al met is sprake van een redelijk forse horlogekast met een diameter van 44 x 46 mm en een hoogte van 15,25 mm. De bezel wordt aan de centrale kamer vastgezet met acht schroeven en ook de bodemdeksel wordt met acht schroeven vastgezet. De robuuste geschroefde kroon op 3 uur is voorzien van een gravure van een octopus en ook de bodemdeksel is voorzien van een afbeelding van een octopus.

Deze constructie leidt er toe dat het horloge tot een diepte van 300 meter waterdicht zou moeten zijn. Het horloge wordt om de pols gehouden door middel van een rubberen band met gespsluiting.

De wijzerplaat van de Oktopus II Double Date is opgebouwd uit twee lagen, waarbij de onderlaag is voorzien van Côtes de Genève decoratie om het effect van waterrimpelingen na te bootsen en de bovenste laag een visuele weergave van een octopus moet voorstellen. De twee lasergesneden tandwielen op 1 en 11 uur vormen de grote datum.

Deze tandwielen, het logo van Linde Werdelin en de Arabische cijfers op 3, 6 en 9 uur zijn voorzien van superluminova voor een goede tijdweergave in het donker. Het kloppend hart van de Oktopus II Double Date bestaat uit een door Linde Werdelin gemodificeerd Dubois Depraz uurwerk kaliber 14580. Dit automatische uurwerk tikt met 28.800 bewegingen per uur (4 Hz) en heeft een gangreserve van ca. 44 uur.

Naast de inmiddels verkrijgbare Oktopus II Double Date Titanium Blue zal Linde Werdelin binnenkort ook modellen lanceren die zijn uitgevoerd in gele accenten en in rosé gouden accenten. Voor wie bekend is met het merk zal weten dat Linde Werdelin een horlogehuis is dat haar uurwerken slechts in kleine gelimiteerde oplages uitbrengt. De Oktopus II Double Date modellen vormen hierop geen uitzondering: de Oktopus II Double Date Titanium met blauw, geel of rosé gouden kleuraccenten bestaan elk uit een gelimiteerde oplage van 88 stuks.

Zie voor meer informatie www.lindewerdelin.com.

Pin It on Pinterest

Share This