25-4-2012 | Glashütte Original presenteert in 2012 een nieuwe Senator Perpetual Calendar, het vlaggenschip van de Senator lijn. Sinds de introductie in 1997 vormen de Senator modellen een van de pijlers van de horlogecollectie van de Saksische manufactuur Glashütte Original.

Onder het mom ‘voor elk wat wils’ kunt u dit perpetual calendar model dit jaar in drie variaties verkrijgen: in rood goud met een zilveren wijzerplaat of in roestvrij staal met een warm zilver of een mat zwarte wijzerplaat. De wijzerplaat geeft de uren aan in Romeinse cijfers. Daarnaast zijn er vier zichtvensters die zicht geven op dag, maand, grote datum en maanfase.

Bij de zwarte wijzerplaat worden de maanfases afbeeld op een zwarte plaat voorzien van zilveren sterren en een stralende zilveren maan, terwijl bij de andere wijzerplaten sprake is van een blauwe schijf is voorzien van warm zilveren sterren en een warm zilveren maan. Verder is er onder de merknaam ‘Glashütte’ een rond display opgenomen om de fase van het schrikkeljaar aan te geven: een rode stip duidt een schrikkeljaar aan, gevolgd door geel, zwart en witte stippen voor de opeenvolgende jaren.

Het kloppend hart vormt manufactuur kaliber 100-02, een automatisch uurwerk met een tikgetal van 28.800 (4 Hz) voorzien van een schroefbalans met 18 gewogen gouden schroeven en een gangreserve van ca. 55 uur.

De transparante saffierglazen kastbodem geeft goed zicht op het mechaniek, dat is voorzien van Glashütte strepen en een in twee richtingen draaiende rotor van 21 karaat goud. De horlogekast heeft een diameter van 31,15 en een hoogte van 7,1 mm en wordt om de pols gehouden door een zwarte rubberen band of een zwarte band van alligatorleder, in beide gevallen voorzien van een vouwsluiting.

Zie verder www.glashuette-original.com.

Pin It on Pinterest

Share This