29-4-2012 | Met de introductie van de nieuwe Officer voegt het Zwitserse horlogehuis Ernst Benz een nieuw model toe aan haar Great Circle Collectie.

Volgens Ernst Benz vertegenwoordigd de nieuwe Officer het ontwerpprincipe van het merk, die in de kern neerkomt op een moderne interpretatie van het ideale klassieke horloge. Historisch gezien werden Officer horloges gemaakt als de meer verfijnde versie van het originele militaire horloge die door horlogemakers werden gemaakt voor het meten van tijd en het verrichten van tijdberekeningen.

Het Officer model van Ernst Benz zal in eerste instantie verkrijgbaar zijn in een 47 mm horlogekast, met naar keuze een witte of zwarte wijzerplaat. De Arabische cijfers zijn uitgevoerd in gepolijst staal of goud, evenals de wijzers. Afhankelijk van de kleur wijzerplaat zijn de maanfasen uitgevoerd in zilver of goudmetallic.

Het uurwerk geeft niet alleen de tijd aan, maar is ook voorzien van een chronograaf en een jaarkalender, met weergave van dag, datum, maand, 24 uuraanduiding en maanfase. De functies zijn vanwege de redelijk forse omvang van het horloges goed afleesbaar. Het kloppend hart wordt gevormd door het automatische Valjoux 7751 kaliber.

Zie voor meer informatie www.ernstbenz.com.

Pin It on Pinterest

Share This