12 november 2013 | Vorige week mocht allesoverhorloges.nl aanwezig zijn bij de officiële heropening van Juwelier van Willegen.

Juwelier van Willegen is gevestigd op een bijzondere locatie op de hoek van de Schiekade en Bergweg te Rotterdam. In een fraaie ambiance en onder toeziend oog van Friend of the Brand Richard Krajicek werden diverse leden van de pers ‘meegenomen’ in de verbouwde juwelierswinkel met het shop-in-shop concept van IWC bij juwelier van Willegen.
Heropening Juwelier van Willegen | allesoverhorloges.nl

Menig ondernemer in de retailbranche worstelt hevig met de vraag wat de functie van de winkel is in het internettijdperk. Dat geldt niet voor juweliersechtpaar Cécile en Martijn van Willegen. Zij hebben hun antwoord op deze vraag klaar. In de week van 5 november 2013 openden zij hun totaal verbouwde juweliersbedrijf op de hoek van de Schiekade en Bergweg te Rotterdam.

Richard Krajicek was bij de feestelijke opening aanwezig als friend of the brand van IWC en Mario Ridder van het twee sterrenrestaurant De Zwethheul gaf deze openingsweek live cooking sessies waar iedereen van kon genieten. Op die locatie, op een driemaal groter vloeroppervlak van 240 m², gaan zij hun klanten verwennen op een manier zoals je doet met je allerbeste vrienden. Winkelen moet immers een feestje zijn nietwaar.

Heropening Juwelier van Willegen | allesoverhorloges.nl

Met het nieuwe, veel grotere pand wil Van Willegen zijn klanten verrassen met een winkelbeleving die uniek is in Nederland. Daarvoor is alles uit de kast gehaald. Te beginnen met collecties die de liefhebber maar op enkele plaatsen ter wereld vindt. Sommigen zijn zelfs uniek, zoals een speciaal voor Van Willegen gemaakt uurwerk van het Nederlandse horlogemerk Christiaan van der Klaauw. Anderen zijn op z’n minst zeer dun gezaaid over de aardbol zoals het geval is met het exclusieve horloge-aanbod van IWC, gepresenteerd in een unieke ruimte die volledig is ingericht als een IWC boetiek.

IWC shop-in-shop | allesoverhorloges.nl

Daarnaast biedt Van Willegen een scala aan sieraden die de juwelier samen met edelsmeden ontwierp en die dus ook nergens anders te vinden zijn. “Vroeger waren sieraden zo serieus, wij ontwikkelden lijnen waar je vrolijk van wordt”, vertelt Cécile van Willegen.

De nieuwe winkel ziet er zeer fraai uit. Verschillende niveaus met eigen kleuren en sferen zijn met elkaar verbonden met natuurstenen trappen. Veel glas en daglicht zorgen voor ruimte en overzicht, terwijl intimiteit is geborgd in de talloze gezellige hoekjes. Een opvallende plek in de winkel is de royale keuken. Keuken? “Op feestjes heb ik in de keuken vaak de leukste ontmoetingen”, vertelt Martijn van Willegen. “Zo’n oase wilden wij ook in onze winkel creëren.” In de keuken worden dagelijks koekjes gebakken en verse traktaties bereid onder receptuur van sterrenkok Mario Ridder van De Zwethheul. Een mooie kop koffie of goed glas wijn mogen hierbij natuurlijk niet ontbreken!

Mario de Ridder bij Juwelier van Willegen | allesoverhorloges.nl

Martijn van Willegen: “Wij willen dat onze klanten de kans krijgen om aan horloges of sieraden te snuffelen, om zich te verwonderen, om iets om de pols te proberen en het gevoel erover te laten bezinken. Iedereen moet hard werken voor zijn geld. We zijn gewend geraakt aan supermarkten en nu wennen we aan internet shopping waar geld uitgeven heel gemakzuchtig gebeurt. Dat is zonde. Wij vinden dat geld uitgeven een feestje moet zijn. Je kunt het vergelijken met de slow food beweging die een reactie is op fast food en de voedselindustrie. We willen weer vol aandacht genieten, ook van geld uitgeven. Dat zijn we vergeten met z’n allen.” Cécile van Willegen: “Tegelijk is dit de manier om onze spectaculair leuke klanten te bedanken. Zij gaven en geven ons het vertrouwen om dit te durven doen.”
Impressie Juwelier van Willegen | allesoverhorloges.nl

Echtpaar Cécile en Martijn van Willegen behoren tot de vijfde generatie van een juweliersfamilie die in 1970 het huidige adres aan de Schiekade betrok. Met de twee glasmozaïekbeelden voor de deur, die de winkel tegen een ramkraak beschermen, is de juwelierszaak al vele jaren een herkenbaar landmark in Rotterdam. Die functie wordt alleen maar verstrekt nu de vier ernaast gelegen panden aan de winkel zijn toegevoegd. Met respect voor hun geschiedenis zijn de gevels uit 1881 weer met elkaar in verband gebracht waardoor het totaal zijn klassieke pracht hervindt. Een opsteker voor de buurt, zeker als ’s nachts het licht door de acht hoge vitrines naar buiten twinkelt.

Martijn en Cécile van Willegen met Richard Krajicek | allesoverhorloges.nl

Wilt u meer weten? Kijk dan op www.juwelier.nu. Of beter nog, bezoek de winkel in Rotterdam! Wij kunnen u dit van harte aanbevelen.

Pin It on Pinterest

Share This