13 april 2013 | In 2013 lanceert het Zwitserse IWC Schaffhausen een geheel vernieuwde Ingenieur collectie. Het Zwitserse horlogemerk richt zich daarbij volledig op het nieuwe partnership met het MERCEDES AMG PETRONAS Formule 1 Team. De komende drie jaar is IWC de Official Engineering Partner van het Mercedes-Benz team.
23_MAP_Mechanics at work

De ontwerpers van IWC hebben zich bij de nieuwe Ingenieur collectie laten inspireren door de Formule 1. Hoogwaardige materialen die in de autosport veel worden gebruikt, zoals carbon, keramiek en titanium, zijn ook de kenmerken van het nieuwe design van de Ingenieur horlogefamilie.
IWC Ingenieur Automtic

Van alle horloges in de Ingenieur 2013 collectie is de Ingenieur Automatic in staal het model dat het meest duidelijk de kenmerken weerspiegelt die doorgaans met deze horlogefamilie worden geassocieerd. Het horloge heeft een tijdloos, strak design. De opvallende lunette is het geesteskind van horlogeontwerper Gérald Genta. In de kast van de legendarische Ingenieur SL, gelanceerd in 1976, plaatste hij de vijf functionele schroefjes rechtstreeks in de lunette, waar ze oorspronkelijk dienden om de lunette stevig vast te zetten. Het ontwerp van de lunette, de structuur van de kast en het logo met de gestileerde bliksemschicht werden al snel de handelsmerken van de Ingenieur familie.

Met een horlogekast met een diameter van 40 mm en een hoogte van slechts 10 mm, is de Ingenieur Automatic zeer geschikt voor een slankere pols. Alle vlakken gedeelten van de stalen kast hebben een matte afwerking. Ondanks zijn elegante verschijning is de Ingenieur Automatic robuust en ideaal voor dagelijks gebruik. Het horloge is waterdicht tot 120 meter en is voorzien van een weekijzeren binnenkast ter bescherming tegen magnetische velden.

Het IWC kaliber 30110 heeft een automatisch opwindmechanisme. De Ingenieur Automatic is uitgevoerd met een verzilverde of zwarte wijzerplaat. De verzilverde versie heeft rhodium- of roségoud-belegde wijzers en indexen. Het horloge is bovendien verkrijgbaar met een stalen of zwart rubberen band.
IWC Ingenieur Automatic

De adviesprijs van de IWC Ingenieur Automatic bedraagt € 5.950,-.

Zie ook www.iwc.com.
IWC Ingenieur Automatic
IWC Ingenieur Automatic

Pin It on Pinterest

Share This