15 maart 2014 | Voor IWC Schaffhausen is 2014 het jaar van de vernieuwde Aquatimer collectie.

IWC Aquatimer-Automatic | allesoverhorloges.nl

Het Zwitserse horlogehuis zet met de verdere ontwikkeling van zijn duikhorloges een belangrijke stap vooruit. De Aquatimer is een mannelijke en dynamische lijn professionele sporthorloges met een traditie die teruggaat tot 1967. De evolutie die de nieuwe Aquatimer Automatic en Aquatimer Chronograph hebben doorgemaakt is goed te zien. De nieuwe range is niet alleen stijlvoller maar tegelijkertijd ook geschikt om nog dieper te kunnen duiken.

Galapagos eilanden
IWC Aquatimer Automatic | allesoverhorloges.nlDe steile rotskust, waar de zilverglinsterende Stille Oceaan op het gitzwarte stollingsgesteente beukt en waar leguanen zich in de zon koesteren, is wel de meest kenmerkende plek van de Galapagos eilanden. Door dit samenkomen van elementen werden de designers van IWC geïnspireerd tot het combineren van zwart met zilver, in zowel de nieuwe Aquatimer Automatic als de nieuwe Aquatimer Chronograph. Beide modellen zijn verkrijgbaar met een zwarte of verzilverde wijzerplaat in vier verschillende versies, met een zwart rubberen of stalen band.

Sportief en zakelijk
Het klassieke ontwerp van de wijzerplaat verwijst naar de eerste Aquatimer, die in 1967 werd uitgebracht. De Aquatimer Automatic heeft een stalen kast van 42 mm en is daarmee het kleinste model binnen de collectie duikhorloges van IWC. De kast van de Aquatimer Chronograph is met 44 mm iets groter. De keuze voor subtielere kleuren en vormen maken de Aquatimers 2014 ook zeer geschikt voor dagelijks gebruik.

Optimale veiligheid
In beide modellen is de drukbestendigheid verhoogd van 120 naar 300 meter diepte. Daarnaast zijn de horloges voorzien van een externe en interne duikring met het nieuwe, innovatieve IWC SafeDive mechanisme. Een andere bijzonder veilige en praktische eigenschap is het nieuwe, gepatenteerde wisselsysteem voor de horlogebanden. Het maakt het verwisselen van een stalen of rubberen band heel gemakkelijk.

IWC_AQUATIMER CHRONOGRAPH

Voor de IWC-horloges gelden de volgende adviesprijzen:
IWC Aquatimer Automatic: € 4.900,- (rubberen band) en € 5.800,- (stalen band)
IWC Aquatimer Chronograph: € 6.300,- (rubberen band) en € 7.200,- (stalen band)

Zie voor meer informatie ook www.iwc.com

Pin It on Pinterest

Share This