13-6-2012 | Het in 1892 in Lancaster (Pennsylvania, Verenigde Staten) opgerichte horlogemerk Hamilton lanceert de nieuwe Hamilton Intra-Matic die is geïnspireerd op een Hamilton uurwerk uit de jaren 1960. De nieuwe Intra-Matic is een eerbetoon aan een bestseller van Hamilton uit vervlogen tijden. De horlogekast bestaat uit roestvrij staal of geel PVD.

Qua uiterlijk dan, innerlijk is het horloge uiteraard aangepast aan de hedendaagse en verfijnde horlogetechniek. Zo is het originele Büren microrotor automatische uurwerk vervangen door een modern automatisch uurwerk voorzien van duurzame materialen.


De horlogekast bestaat uit roestvrij staal of geel PVD. Het kloppend hart bestaat uit een mechanisch uurwerk (kaliber 2892-2). Het automatische uurwerk heeft een gangreserve van circa 42 uur. Er kan gekozen worden voor een zwarte of witte wijzerplaat, in beide gevallen is de wijzerplaat voorzien van het merklogo uit 1960 met een voor nu eigentijds lettertype. De datum is afleesbaar op 6 uur. Om te voorzien in veranderende smaken en verschillende formaat polsen is de Intra-Matic leverbaar in twee verschillende diameters horlogekasten: 38 mm en 42 mm.

Omdat het uurwerk slechts 3,6 mm dik is, is de hoogte van beide horlogekasten slechts 7 mm. Daarnaast kan er ook gekozen worden voor een stalen of een zwartlederen horlogeband.

Zie voor meer informatie www.hamiltonwatch.com.

Pin It on Pinterest

Share This