JeanRichard 16811

1 maart 2013 | Het Zwitserse horlogehuis JeanRichard brengt een nieuw horloge uit binnen de 1681 collectie. De 1681 collectie is een verwijzing naar de rijke traditie en expertise van het merk JeanRichard.

De 1681 collectie is dan ook een eerbetoon aan Daniel JeanRichard, die een onmiskenbare bijdrage heeft geleverd aan de ontwikkeling van de horloge-industrie in de Neuchâtel regio. De aanduiding ‘1681’ is een verwijzing naar het jaar waarin Daniel JeanRichard zijn eerste horloge vervaardigde. De in 1665 in Les Bressels (Zwitserland) geboren Daniel JeanRichard was al vroeg geïnteresseerd in mechaniek. Op enig moment kreeg hij een defect horloge. Met het nodige geduld en volharding besloot hij om het horloge te repareren. Wat begon met fascinatie werd al snel een passie voor de jonge Daniel, op dat moment pas 14 jaar oud. Beetje bij beetje verwierf hij kennis en de technieken om uurwerken te maken. In 1692 kwalificeerde hij zich als Meester klokkenmaker, de allereerste in de regio. Drie jaar later werd hij zowel horlogemaker als zilversmid.

JR1000 Movement

Het nieuwe horloge binnen de 1681 collectie is voorzien van een gepolijste en gesatineerde roestvrij stalen horlogekast met vintage look. De horlogekast heeft een diameter van 44 mm en een hoogte van 11,27 mm. Het kloppend hart bestaat uit een automatisch manufactuur uurwerk kaliber JR1000 dat tikt met 28.800 bewegingen per uur (4 Hz) en een gangreserve heeft van tenminste 48 uur.

Op de witte wijzerplaat zijn naast de uren en minuten ook de datum (3 uur) en de kleine seconde (op 9 uur) afleesbaar. De wijzers zijn voorzien van lichtgevend materiaal. Het horloge wordt om de pols gedragen door een lichtbruin lederen band voorzien van een vouwsluiting. De 1681 is waterbestendig tot 50 meter onder water.

Zie ook www.jeanrichard.com.

JeanRichard 1681

Pin It on Pinterest

Share This